sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 13 maj 2009

Beskrivning: Tutt-tårtan

När Linnéas kusin Linus fyllde 16 år ville jag hitta på en lite annorlunda tårta och vad passar inte en hormonstin tonåring om en sexig byst!? Detta är helt klart en av mina tårtor som jag verkligen är nöjd över, den blev riktigt snygg!

För att se så att brösten blir proportionerliga
så mätte jag upp med en lagom stor kaffekopp.
Jag ville inte att bysten skulle bli allt för stor och Dolly Partonliknande...

Choklad-tårtbotten

Receptet är till en 24cm form.
5 ägg
3 dl socker
1 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
1/2 dl kakao
2 1/2 tsk bakpulver

Vispa ägg o socker pösigt. Blanda och sikta ner övriga ingredienser i smeten. Grädda i smörad och bröad form i ca 40 - 45 minuter i nedre delen på 175 grader. Låt stå ca 10 minuter innan du vänder på kakan.

Kaffekopparna täckte jag med bakpapper, funkar nog lika bra med plastfolie, sen fyllde jag på med tårtbotten och fyllning,
lager på lager tills koppen var full.
De fick sen stå i kylen ett tag för att stelna till lite.
Jag la tyngder ovanpå så att dom skulle tryckas ihop och bli fasta.





Jag har länge sett att man kan köpa "färdiga" fyllningar och prövade denna gången Blodapelsin (lite sötsliskig) och Hasselnöt (smakar mer som krokant).
Man spädde ut pulvret i vatten och vispade sen upp med grädde, mycket enkelt och gott.


Tårtan och kaffekopparna är redo för att sättas samman till en byst.



Brösten är på plats.




Jag har skurit till midjan för att få kroppen att se mer kvinnlig ut. Jag har även gjort en backe upp mot "axlarna" för att få brösten att se mer riktiga ut.


Jag klädde in hela tårtan i chokladkräm.

Chokladkräm,
smakar som chokladbollar...
Receptet räcker till att täcka en stor tårta

2 dl florsocker
2 dl kakao
4,5 dl vispgrädde

Rör ihop socker, kakao och sen vispgrädde. Låt stå i kylen i ca 30 minuter så att kakao och socker löser upp sig i grädden. Vispa fluffigt med elvisp.
När tårtan var inklädd i choklad kavlade jag ut den hudfärgade MMF,
den blev riktigt verklighetstrogen!

Då MMF:en inte räckte till delade jag den i två delar,
sprickan kommer jag gömma under korsetten.


Karin

2 kommentarer:

  1. Skit fin tårta :)
    Har själv gjort tutt-tårta oxå, fast ett tag sen nu.
    En undran till dej: Hur har du fått till hudfärgen? Vilken färg har du använt?
    Jag lyckas nämligen dåligt med det ;)

    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Kul med beskrivningar :)
    Kommer garanterat att prova på det här någon gång :)
    Ditt slutrestultat blev ju kanon:)

    F.Ö har du en kanon blogg.
    Har lärt mig en massor här!

    / Marlene

    SvaraRadera