sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 22 juni 2009

Priser - tårtbotten

Ingredienser
Vetemjöl 50 öre/dl 
Socker 1 kr/dl 
Smör 10 kr/100g 
Ägg 2 kr
Vaniljpulver 50 öre/tsk
Bakpulver 50 öre/tsk
Kakao 1 kr/msk, 5 kr/dl

Ljus tårtbotten - vanilj
3 dl vetemjöl - 1,5 kr
2 tsk bakpulver - 1 kr
6 ägg - 12 kr
3 dl socker - 3 kr
2 tsk vaniljpulver - 1 kr
ca 18 kr

Mörk tårtbotten - choklad
0.5 dl kakao - 2,50 kr
0.5 dl kokande vatten
225 g smör - 22,50 kr
3 dl socker - 3 kr
4 ägg - 8 kr
3,5 dl vetemjöl - 2 kr
2 tsk bakpulver - 1 kr
ca 39 kr

Ljus tårtbotten - glutenfri
1,5 dl glutenfritt mjöl - 8 kr
1,5 dl potatismjöl - 4,5 kr
2 tsk bakpulver - 1 kr
6 ägg - 12 kr
3 dl socker - 3 kr
2 tsk vaniljpulver - 1 kr
ca 30 kr

2 kommentarer:

  1. Vad bra att du räknat ut priser, har man nått att gå efter! Vilken skillnad mellan ljus vaniljbotten och chokladbotten..också bra att veta..

    SvaraRadera
  2. Vilken bra lista :) Tycker det är så svårt att räkna ut vad mjöl och de där vanliga ingredienserna kostar.
    Fin sida du har, blir verkligen inspirerad! :)

    SvaraRadera