.
fredag 31 juli 2009
tisdag 21 juli 2009
Inspiration till sonens dop-tårta...
Färgglada prickar!
måndag 20 juli 2009
Inför kommande födelsedag och dop
Surfar för fullt på alla möjliga olika tårt-sajter jag kan tänka mig för att finna inspiration till min sons dop den 22 augusti, men ännu inget som träffat rätt, tyvärr... Visserligen har jag ganska lång tid på mig men det skulle vara skönt att veta hur den ska se ut nu så jag kan förbereda mig. Så länge får jag fundera på vilken fyllning jag ska ha, svarta vinbär är min senaste idé. Vi har ju flera buskar fulla med bär!
Min födelsedagstårta är ju sedan tidigare bestämd hur den ska se ut men innehållet kvarstår, tror dock det blir en chokladbotten med nån smaskig fyllning... *hmm*
Jag ska inom kort börja baka bottnar inför kalasen så jag slipper baka in i det sista. Bättre att baka och sen frysa in nu! Jag ska även ta och köpa några kilo SP att ha här hemma nu när barnbidraget äntligen har kommit!
Nej, dags att surfa vidare!
Kram Karin
Min födelsedagstårta är ju sedan tidigare bestämd hur den ska se ut men innehållet kvarstår, tror dock det blir en chokladbotten med nån smaskig fyllning... *hmm*
Jag ska inom kort börja baka bottnar inför kalasen så jag slipper baka in i det sista. Bättre att baka och sen frysa in nu! Jag ska även ta och köpa några kilo SP att ha här hemma nu när barnbidraget äntligen har kommit!
Nej, dags att surfa vidare!
Kram Karin
torsdag 16 juli 2009
Min andra hobby!
Tårtbakning är inte allt jag gillar att göra, även scrapbooking är en stor favorit även om det är ett bra tag sen sist! Här är två bilder ur en receptbok jag jobbar på, bara mina favvis-recept hamnar där och det blir en del. Nu ligger allt tyvärr nerpackat i en låda och väntar på att vårt kontor ska bli klart nån gång.
Men snart så...!
Detta är de två kakorna jag har bjudigt mina besökare på de senaste dagarna, den översta, en klassisk kladdkaka och den undre en god och glutenfri chokladkaka med apelinsmak.
Bilderna är något suddiga så här kommer recepten:
Men snart så...!
Detta är de två kakorna jag har bjudigt mina besökare på de senaste dagarna, den översta, en klassisk kladdkaka och den undre en god och glutenfri chokladkaka med apelinsmak.
Bilderna är något suddiga så här kommer recepten:
Kladdkaka
ugn ca 175 grader
100g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
3/4 dl kakaa
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra varor i en bunke. Häll i det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Knäck i äggen och rör om.
Pensla o bröa en kakform (24cm) och lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smeten. Grädda i 15 - 20 min, den ska vara kladdig när du känner efter! Låt gärna stå svalnt, ännu bättre över natten.
Apelsinchokladkaka
Denna kaka funkar med vilken smaksatt mörk (70%) choklad som helst! Jag gjorde den idag med hallonsmak, mycket gott! Helt glutenfri dessutom!
Ugn ca 170 g
150 g choklad med apelsinsmak
2½ dl florsocker med chokladsmak
150 g osaltat smör
4 ägg (sära gulan och vitan)
Sätt på ugnen. Smält chokladen i ett vattenbad tillsammans med smör, rör sedan i florsockret. Tillsätt äggulorna och vispa till en jämn smet, låt svalna.
Vispa äggvitorna till en styv marängsmet och vänd ner i chokladblandningen. Häll smeten i en smord form med bakplåtspapper. Grädda i 20 - 30 minuter, kan gärna vara lite kladdig när den är klar. Servera med apelsinsorbet o vaniljglass.
Njut!
Karin
Funderar...
Jag har fantasibrist och panik då vi ska ha besök i eftermiddag och självklart vill jag gärna bjuda på lite gott till kaffet. Men jag har som sagt ökentorka i att komma på något gott att baka. Inte har jag så himla mycket att leka med hemma heller...
Jag har...
- smör
- socker
- mjöl
- havregryn
- en chokladkaka med hallonsmak
- kokosflingor
- en halv blodgrape
- några äpplen
- massor med omogna vinbär...
Visst skulle jag kunna göra en äppelpaj men det känns så höstaktigt. Funderar på att göra en kladdis på chokladkakan och typ kokostoppar men det känns så tråkigt...
*suck*
Jag behöver hjälp! Vad skulle ni hitta på för gott?
Kram Karin
Jag har...
- smör
- socker
- mjöl
- havregryn
- en chokladkaka med hallonsmak
- kokosflingor
- en halv blodgrape
- några äpplen
- massor med omogna vinbär...
Visst skulle jag kunna göra en äppelpaj men det känns så höstaktigt. Funderar på att göra en kladdis på chokladkakan och typ kokostoppar men det känns så tråkigt...
*suck*
Jag behöver hjälp! Vad skulle ni hitta på för gott?
Kram Karin
onsdag 15 juli 2009
Jag vill vinna...
Jag är med och tävlar om snygga köksprodukter från Butiken FÖRR.
Klicka på länken för att tävla om Leilas bakbok och en snygg kökshandduk!
Karin
måndag 13 juli 2009
Äntligen!
Bild lånad från www.Keetie.com
Efter lite sökande har jag nu hittat tårtan jag vill göra till min födelsedag. Jag har haft rejäl idé-torka men efter lite surfande på www.cakecentral.com så fann jag vad jag sökte. En tårt-tårta!
Karin
söndag 12 juli 2009
Sugen!
Vill du laga mat ihop med Tina i TV4?
Är du matintresserad och vill vidga dina gastronomiska färdigheter? Ta chansen att medverka i höstens stora underhållningsprogram Cookalong med kocken Tina Nordström.
I höst lagar Sveriges populäraste kock Tina Nordström mat i direktsändning. Tina gästas av en känd person i varje program som tillsammans med henne lagar en trerätters-middag på endast en timme.
I det underhållande och fartfyllda programmet kommer vi även att följa folk runt om i landet, via webbkameror, som lagar samma meny hemma i sina kök. Är du matintresserad och vill vidga dina gastronomiska färdigheter? Ta chansen att medverka i höstens stora underhållningsprogram.
Vi söker familjer, par, kill/tjejgäng, singlar, ensamstående föräldrar, etc , från norr till söder.
Anmäl dig/er före 7 augusti på: cookalong@baluba.se
Är du matintresserad och vill vidga dina gastronomiska färdigheter? Ta chansen att medverka i höstens stora underhållningsprogram Cookalong med kocken Tina Nordström.
I höst lagar Sveriges populäraste kock Tina Nordström mat i direktsändning. Tina gästas av en känd person i varje program som tillsammans med henne lagar en trerätters-middag på endast en timme.
I det underhållande och fartfyllda programmet kommer vi även att följa folk runt om i landet, via webbkameror, som lagar samma meny hemma i sina kök. Är du matintresserad och vill vidga dina gastronomiska färdigheter? Ta chansen att medverka i höstens stora underhållningsprogram.
Vi söker familjer, par, kill/tjejgäng, singlar, ensamstående föräldrar, etc , från norr till söder.
Anmäl dig/er före 7 augusti på: cookalong@baluba.se
onsdag 8 juli 2009
Bröllopstårta
Jag blev både nervös och glad när en bekant bad mig göra deras bröllopstårta, en våningstårta dessutom! Dom har sett mina tidiga verk och ville gärna att jag skulle göra denna med. Självklart tackade jag.
Det blev en glutenfri tårtbotten fylld med chokladmousse och färska hallon, en riktigt stadig tårta visade det sig. För att stadga upp en 3-våningstårta gjorde jag varje tårta på var sin tårt-rundel (tunn papp-skiva). I den nedre o mellersta tårtbotten stack jag ner sugrör som höll upp den övre tårtbottens rundel för att därigenom undvika att tårtorna klämdes sönder.
Bröllopstemat gick i svart, rosa och vitt och då detta var brudens andra bröllop ville dom inte ha någon tradionell bröllopstårta utan en lite mer annorlunda. Istället för brudpar ville dom ha var sin namnskylt. Bokstäverna var lite krångliga att göra, dom fastnade lätt i mallen men med lite våldsam envishet fick jag loss dom.
Efter att ha gjort min livs första bröllopstårta som dessutom var en tre-våning måste jag säga att jag är riktigt nöjd med resultatet, även om det alltid kan bli bättre...
Det blev en glutenfri tårtbotten fylld med chokladmousse och färska hallon, en riktigt stadig tårta visade det sig. För att stadga upp en 3-våningstårta gjorde jag varje tårta på var sin tårt-rundel (tunn papp-skiva). I den nedre o mellersta tårtbotten stack jag ner sugrör som höll upp den övre tårtbottens rundel för att därigenom undvika att tårtorna klämdes sönder.
Bröllopstemat gick i svart, rosa och vitt och då detta var brudens andra bröllop ville dom inte ha någon tradionell bröllopstårta utan en lite mer annorlunda. Istället för brudpar ville dom ha var sin namnskylt. Bokstäverna var lite krångliga att göra, dom fastnade lätt i mallen men med lite våldsam envishet fick jag loss dom.
Efter att ha gjort min livs första bröllopstårta som dessutom var en tre-våning måste jag säga att jag är riktigt nöjd med resultatet, även om det alltid kan bli bättre...
Häst-tårtan
När min dotters kusin Evelina fyllde fjorton var det ganska lätt att hitta på vad för sorts tårta jag skulle göra. Hon är en riktigt hästtokig tjej som mer eller mindre bor i stallet hos sin häst.
Tårtan fylldes med Ekströms nya mousser; Chokladmousse med crisp och Mango- och passionsfrukts mousse, fräscht och gott. Tårtan fodrades med chokladkräm och täcktes med hemmagjord MMF.
Att göra en häst var även det ganska pilligt, men med lite envishet och tålamod fick jag till den. En glad och nöjd häst som njuter av morötter tillsammans med sin vinst pokal, nummer ett så klart!
Tårtan fylldes med Ekströms nya mousser; Chokladmousse med crisp och Mango- och passionsfrukts mousse, fräscht och gott. Tårtan fodrades med chokladkräm och täcktes med hemmagjord MMF.
Att göra en häst var även det ganska pilligt, men med lite envishet och tålamod fick jag till den. En glad och nöjd häst som njuter av morötter tillsammans med sin vinst pokal, nummer ett så klart!
Kanin-tårta
När min kära svägerska och vännina Jesscia fyllde år var det ju självklart jag ska skulle baka en tårta till henne. Då hon har 6 barn och går under namnet Kaninmamman tog det inte lång tid för mig att veta viken tårta jag skulle göra...!
Tårtan fylldes med Emströms nya mousser; Chokladmousse med crisp och Mango- och passionsfrukts mousse, fräscht och gott. Jag fodrade tårtan med chokladkräm och täckte den med hemmagjord MMF.
Det som var allra mest pilligast denna gången var dekorationerna, men gisses vad nöjd jag är med dom. Bara blicken på herr kanin är obetalbar... Eller vad tycker ni?
Runt om tårtan gjorde jag små kaninungar vilka representerar deras 6 barn. Totalt är jag verkligen nöjd med tårtan, misstaget jag gjorde var dock att lägga kanindekorationen direkt på tårtan utan att stötta upp den, det gjorde att hela tårtan sjönk ihop... För att undvika detta satte jag fast tantpetare på undersidan av kaninerna. Men, det har jag lärt mig till nästa gång!
Tårtan fylldes med Emströms nya mousser; Chokladmousse med crisp och Mango- och passionsfrukts mousse, fräscht och gott. Jag fodrade tårtan med chokladkräm och täckte den med hemmagjord MMF.
Det som var allra mest pilligast denna gången var dekorationerna, men gisses vad nöjd jag är med dom. Bara blicken på herr kanin är obetalbar... Eller vad tycker ni?
Runt om tårtan gjorde jag små kaninungar vilka representerar deras 6 barn. Totalt är jag verkligen nöjd med tårtan, misstaget jag gjorde var dock att lägga kanindekorationen direkt på tårtan utan att stötta upp den, det gjorde att hela tårtan sjönk ihop... För att undvika detta satte jag fast tantpetare på undersidan av kaninerna. Men, det har jag lärt mig till nästa gång!
fredag 3 juli 2009
Annorlunda tävling!
Företaget Threadless har ordnat en lite annorlunda tävling som går ut på att göra tårtor utefter en av deras t-shirt.
På http://www.threadcakes.com/ kan du se de olika tårtorna som är med i tävlingen, annorlunda och roliga. In och titta vetja!
En av mina favoriter!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)