Men snart så...!
Detta är de två kakorna jag har bjudigt mina besökare på de senaste dagarna, den översta, en klassisk kladdkaka och den undre en god och glutenfri chokladkaka med apelinsmak.
Bilderna är något suddiga så här kommer recepten:
Kladdkaka
ugn ca 175 grader
100g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
3/4 dl kakaa
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra varor i en bunke. Häll i det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Knäck i äggen och rör om.
Pensla o bröa en kakform (24cm) och lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smeten. Grädda i 15 - 20 min, den ska vara kladdig när du känner efter! Låt gärna stå svalnt, ännu bättre över natten.
Apelsinchokladkaka
Denna kaka funkar med vilken smaksatt mörk (70%) choklad som helst! Jag gjorde den idag med hallonsmak, mycket gott! Helt glutenfri dessutom!
Ugn ca 170 g
150 g choklad med apelsinsmak
2½ dl florsocker med chokladsmak
150 g osaltat smör
4 ägg (sära gulan och vitan)
Sätt på ugnen. Smält chokladen i ett vattenbad tillsammans med smör, rör sedan i florsockret. Tillsätt äggulorna och vispa till en jämn smet, låt svalna.
Vispa äggvitorna till en styv marängsmet och vänd ner i chokladblandningen. Häll smeten i en smord form med bakplåtspapper. Grädda i 20 - 30 minuter, kan gärna vara lite kladdig när den är klar. Servera med apelsinsorbet o vaniljglass.
Njut!
Karin
Vilka fina böcker, min syster gör något liknande också!! Är ju så roligt att bläddra i sådana böcker!!
SvaraRaderaVa roligt att du tittade in, jag hoppas du gör de igen :)
SvaraRaderaHa en bra dag!