sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

torsdag 13 augusti 2009

Recept: Brysselkex

Antal: ca 40 - 50 st
Ugnsvärme: 175 grader


4 dl vetemjöl
1 dl socker
200g rumsvarmt socker
2 tsk vaniljsocker
färgat pärlsocker/strösocker

Rör ihop degen. Forma degen till 2 rullar, ca 3 - 4 cm tjocka. Pensla med äggula och rulla i färgat socker. Ställ kallt ca 30 minuter i kylen. Skärm dem ½ cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 10 minuter. Förvara dom gärna i frysen, då är dom som godast!

Njut!
Karin

2 kommentarer:

  1. Mina favoriter! Ska testa ditt recept i helgen när jag kommer hem. :-)

    SvaraRadera
  2. Tackar så mkt! =)
    Ska bakas i helgen.
    Jag har bara ngr undringar till om det är okej....
    Du skrev att man skulle ha lite sprit i det färgade sockret, stämmer det? Vad i så fall?
    Och hur länge kan dem hålla i frysen??

    SvaraRadera