Hej, här har jag samlat olika vuxenutbildningar för er som vill utbilda er till konditor eller bagare lite senare i livet än just i gymnasiet. Det finns flera utbildningar sprida runt om i landet, de flesta är runt ett år långa. Har jag missat någon så säg gärna till så uppdatera jag listan inom kort.
Kram Karin
(uppdaterad 2016-10-27)
Kram Karin
(uppdaterad 2016-10-27)
Göteborg
- Studium
- Bagare, (46 veckor)I ett kurspaket på gymnasial nivå ger vi dig grundkunskaperna för att du ska kunna arbeta inom bageri. Den skolförlagda delen äger rum vid Studium Restaurang & Bageri på Skånegatan i form av undervisning, studiebesök, gästföreläsare och projektarbete. Den schemalagda delen av utbildningen är branschanpassad. Studium har bland annat ett eget café där våra elevers bakverk säljs.
- Lärlingsutbildning (46 veckor)
En lärlingsutbildning inom vuxenutbildningen är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Du har en utsedd handledare på arbetsplatsen och yrkeslärare på skolan som följer dig genom din utbildning. Samarbete skola och bransch är väl utarbetad vilket är viktigt för att säkerställa utbildningens kvalitet.
- Astar
- Bagare och konditor, lärlingsutbildning (50 veckor)Som lärling är du 1 dag i skolan och 4 dagar ute på en arbetsplats med en utbildad handledare. Du lär dig alltså på en arbetsplats och skapar viktiga kontakter som kan hjälpa dig att få jobb efter utbildningen.
- Bagare och konditor (60 veckor)Teori varvas med praktiska övningar samt arbetsplatsförlagt lärande inom
branschen. Du använder också vår digitala läroplattform PingPong för
vissa uppgifter.
- Yrgo
- Bagare och konditor (45 veckor)Utbildningen Bagare & Konditor bygger vidare på grundutbildningen till bagare. En förutsättning för att du ska klara att genomföra utbildningen är att du har en grundutbildning från gymnasieskolan eller vuxenutbildningen inom bageri. Du är även kvalificerad om du har 3 års arbetslivserfarenhet som bagare på heltid.
Stockholm
- Medborgarskolan, 10 veckor
Olika kurser i konditori.
Konditorutbildningen är en grundläggande utbildning som ger dig en utmärkt inblick i arbetet i bageri/konditorivärlden. Lär dig att baka goda och spännande matbröd/kaffebröd, läckra kakor och mjuka kakor. Konditoreleverna bakar bröd med olika sorters mjöl, olika jäsmetoder och tillverkar välkomponerade desserter, choklad och olika sorters tårtor. Kom och få ny inspiration, nya idéer och upptäck hur stimulerande det är att känna doften av en nybakad focaccia eller att kunna behärska den svåra konsten att temperera choklad. Att tillverka en modern moussetårta eller en spännande dessert ger självförtroende och glädje
Konditorutbildningen är en grundläggande utbildning som ger dig en utmärkt inblick i arbetet i bageri/konditorivärlden. Lär dig att baka goda och spännande matbröd/kaffebröd, läckra kakor och mjuka kakor. Konditoreleverna bakar bröd med olika sorters mjöl, olika jäsmetoder och tillverkar välkomponerade desserter, choklad och olika sorters tårtor. Kom och få ny inspiration, nya idéer och upptäck hur stimulerande det är att känna doften av en nybakad focaccia eller att kunna behärska den svåra konsten att temperera choklad. Att tillverka en modern moussetårta eller en spännande dessert ger självförtroende och glädje
Utbildningen riktar sig till dig som är intresserad av en kvalificerad
yrkesinriktad utbildning som skall ge dig gedigna hantverkskunskaper och
förfina dina förmågor inom området som ska kunna leda till ett mycket
väl godkänt gesällbrev.
Malmö
- Bageri och konditori (40 veckor)
Utbildningen förbereder dig för arbete inom bageri- och konditorbranschen. Du får lära dig baka bröd och göra bakverk hantverksmässigt. Arbetsplatsförlagt lärande ingår i utbildningen.
- Bageri & konditori (40 veckor)
Utbildningen ger dig en grundläggande yrkesutbildning inom bageri och konditori. Utbildningen ger dig dessutom ökad arbetslivserfarenhet och möjlighet att under handledarens ledning, på en arbetsplats, få kunskaper inom yrkesområdet.
Minst 50% av utbildningstiden är förlagd på en arbetsplats, sk. arbetsplatsförlagd lärande. - Bageri fördjupning (20 veckor)
Du som har gått grundutbildning inom bageri/konditori har nu möjlighet att gå en vidareutbildning med fördjupning i yrket.
Utbildningen är 20 veckor och även här ingår mycket praktik, beroende på dina förkunskaper.
- Bagare och konditor
- Bagare och konditor är ett anrikt hantverk och yrken som alltid
kommer att behövas i samhället. Idag används många moderna metoder och
hjälpmedel i yrket samtidigt som traditionerna upprätthålls.
Du får lära dig baka matbröd och kaffebröd, framställa
konditorivaror som tårtor, bakelser, choklad och konfektyr. I våra
trivsamma egna lokaler skapas en trevlig stämning och en stark
gemenskap. Som bagare och konditor är samarbete och service viktigt -
därför får du hos oss arbeta i team och öva på servicesituationer,
vilket ger dig god förberedelse Inför arbetslivet.
Hela landet
- Astar (Jönköping, Nässjö, Umeå, Karlstad, Mölndal och Göteborg)
- Bagare och konditor, lärlingsutbildning (50 veckor)Som lärling är du 1 dag i skolan och 4 dagar ute på en arbetsplats med en utbildad handledare. Du lär dig alltså på en arbetsplats och skapar viktiga kontakter som kan hjälpa dig att få jobb efter utbildningen.
- Bagare och konditor (60 veckor)Teori varvas med praktiska övningar samt arbetsplatsförlagt lärande inom
branschen. Du använder också vår digitala läroplattform PingPong för
vissa uppgifter.
Validering via Lernia(Östersund, Karlstad och Växjö)
Du som arbetar inom bageri/konditori men saknar formell utbildning har möjlighet att validera dina kunskaper. Valideringen innebär att du får dina tidigare kunskaper och erfarenheter bedömda, erkända och godkända, oberoende av var och hur du har lärt dig.
Övrigt passande utbildningar
Vi anpassar utbildningar efter varje enskilt företags behov, bland annat inom grundläggande livsmedelshygien, fördjupande livsmedelshygien, lagstiftning och egenkontroll, HACCP, BRC, städ & rengöring samt skadedjur. Efter genomförd och godkänd utbildning erhåller alla deltagare ett utbildningsintyg från utbildningsledaren.
Jag utbildar mej nu till konditor genom Matpedagogerna i Sundbyberg, grundläggande lär man sig och sen praktik!
SvaraRaderaHar du bestämt dej för att söka någon?
Jag tror att den i Kristianstad är bäst egentligen!
Hej! Jag funderar på att utbilda mig till konditor och har tittat runt lite men det verkar nästan som att man måste ha gått livsmedelsprogrammet på gymnasiet för att komma in på de flesta konditor/bageriutbidlningar, stämmer det?
SvaraRaderaI like browsing your site for the reason that you can always get us new and awesome things, I think that I should at least say a thank you for your hard work.
SvaraRadera- Henry
Jag kan rekommendera ett antal bagareutbildningar genom Studiekanalen.
SvaraRaderaMedborgarskolans konditorutbildning i Stockholm
http://www.studiekanalen.se/Alla-utbildningar/Konditor-grundkurs.html
Yrkeshögskolan i Göteborg - konditorutbildning
http://www.studiekanalen.se/Alla-utbildningar/Bagare-Konditorutbildning-Yrkeshogskolan-Goteborg.html
Hej!
SvaraRaderaHur gick det, började du på någon utbildning?
Mvh Jessica
Hej!
SvaraRaderaBörjade du någon utbildning? Jag är själv nyfiken på att söka någon.
Mvh Jeja