Jag prövade en ny tårtbotten som blev riktigt lyckad, recept kommer i ett senare inlägg!
Födelsedagsbarnet önskade sig en tårta utan choklad så jag fyllde den med jordgubbsmousse och vanlijmousse, fräscht o gott!
Som ni ser på bilden ovan blev det lite mycket fyllning så det var svårt att täcka den med smörkräm. Jag kom istället på idén med att göra en "smörkräm" på färskost och florsocker, detta blev dock en god soppa som jag hällde ovan på tårtan. I "smörkrämen" blandade jag i mosade jordgubbar därav de röda bitarna...
Efter att jag insett att "smörkräms"-idéen inte funkade och att det är ju MMF som jag kommer täcka tårtan med så vispade jag lite grädde och täckte tårtan med det istället. En klar räddning av en hopplös tårtan!
För att spara lite tid trodde jag att jag var smart då jag delade upp de smälta marsmallowsen innan jag blandade i florsockret, men ack så fel jag hade! Visst var det enkelt att färga smeten i de små bunkarna, dock blev inte röd så röd som jag ville utan mer tegelstensbrun. Då jag hade ett gäng färger att göra hann smeten stelna innan det var dags att blanda i florsockret, det blev som mjuka avstressningsbollar. *suck* Dock så fick jag i någorlunda med florsocker att de till slut gick att kavla ut med hjälp av en hel del potatismjöl. Jag måste erkänna att jag var rejält orolig över att ha misslyckats totalt med MMF:en, men turen stod snällt nog på min sida i allafall.
Håret är gjort på smälta marsmallows blandat med kakao och lite florsocker, inte värdens bästa konsistens men funkade bra till dreadlocks! *ler*
Håret är gjort på smälta marsmallows blandat med kakao och lite florsocker, inte värdens bästa konsistens men funkade bra till dreadlocks! *ler*
Här ser ni grunden till gubbens basker, den röda är som sagt knappast röd, men det blev snyggt ändå! Helst hade jag velat kunna kavla ihop de tre färgerna till en enhet och sen "kavla" ett stickat mönster, men det ville sig inte heller... Jag la dom omlott istället!
Kram Karin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar