sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 23 december 2009

Julkalendern - lucka 23

Bakom lucka 23 finner vi ett recept på Marmeladgodis, smak och färg kan varieras i det oändliga! Varför inte byta ut vätskan mot glögg nu till jul eller champagne till nyår? Hur mycket socker som krävs får man nog pröva sig fram!

Vad skulle du vilja ha för smak?





Bild lånad från IcaKuriren

Marmeladgodis


2
dl outspädd saft
2 dl vatten
1 flaska fruktpektin, 180 ml
5 dl strösocker

Till garnering:
2 dl strösocker

Gör så här

  1. koka upp juice och vatten i en kastrull.
  2. blanda fruktpektinet med 1 dl av sockret och rör ner i kastrullen,låt koka en minut.tillsätt resten av sockret och koka ytterligare några minuter,till sockret löst sig
  3. skumma om det behövs.häll i blandningen i en form (15x25) och låt svalna i ca 3 timmar.skär bitar och doppa de i socker.
Kramar från en julstressad Karin som ska ut och julhandla i sista minuten!

Share/Bookmark

5 kommentarer:

  1. God jul! Hoppas du får det underbart med dina nära och kära =)

    SvaraRadera
  2. va gott!:) God jul Bagerskan, hoppas du får en riktigt underbar helg

    SvaraRadera
  3. Grattis! Du är en av finalisterna i nomineringen till Decemberbloggen. Vill du värva röster så använde länken http://www.sjubarnsmamma.com/2009/12/nominera-fram-den-basta-decemberbloggen.html

    Lycka till!

    SvaraRadera
  4. Marmeladgodis stelnar inte .vad gör man för fel??

    SvaraRadera