Ingredienser:
250g Malteser
90g smör
200g choklad
4 äggulor
5 dl grädde
Jag mixade Maltesers med smör, jisses vilket oljud de skapade!
Jag valde att inte mixa sönder kulorna helt utan stannade när det påminde lite om Start.
Jag tryckte ut röran i en springform med bakplåtspapper i botten, det behövs ingen tid i ugnen!
Till chokladmoussen blandade jag mörk choklad med mjölkchoklad, mycket lyckat! Jag smälte det hela i ett vattenbad och blev helt förskräckt när chokladen stelnade efter att jag rört i den första äggulan. Men skam den som ger sig, jag mixade den stelnade chokladröran med lite grädde och det löste upp det hela. Ett bra knep att ta till när man tror man misslyckats helt!Jag tryckte ut röran i en springform med bakplåtspapper i botten, det behövs ingen tid i ugnen!
Jag tillsatte sen ytterligare äggulor och blandade i vispad grädde, rör om tills allt är väl blandat och häll ut chokladsmeten i springformen. Låt stå i frysen någrat immar tills den stelnat och ta ut minst 30 minuter innan ni ska äta den! Jag dekorerade med överblivna Malteser-kulor.
Tårtan blev tyvärr helt sned då den måste ha trillat till lite efter att jag la in den, jag var ändå så noggrann med att få den stabil och rak. Men god blev den i alla fall, fyra tummar upp av svärfar och make! *ler*
Kram Karin