sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 29 januari 2010

Barndomsminnen - Regnbågskaka

Ett av många barndomsminnen är just denna goda kaka som min mamma brukade baka ibland. En sockerkaka fylld med smörkräm. Den går under namnet Kaffe-Sandwich eller Gussies Regnbågskaka men vi kallar den rätt o slätt för Regnbågskaka. Mamma följde inte receptet helt och håller utan gjorde en egen variant av kakan, hur god som helst trots det!
En färgglad klick på fikabordet!


Regnbågskaka
2 ägg
knappt 2 dl socker
1 dl mjölk
2 msk smält smör
2½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljpulver

100g smör
1 dl florsocker
1 äggula
röd/rosa, grön och gul färg
några droppar Arrak

- Vispa ägg o socker, samt vaniljsocker pösigt, häll i det smälta smöret och mjölken.
- Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i äggröran.
- Häll smeten i två smorda o mjölade avlånga, gärna brödformar
- Grädda kakan i ugnen i ca 30 minuter på 200 grader, stjälp och låt svalna.
- Medan kakan svalnar så rör ihop smörkrämen, dela den i tre delar och färga den rosa, gul och grön.
- Skär kakorna på längden från sidan, inte ovanifrån utan som en vanlig tårta... *ler* Varje kaka delas i två delar.
- Bred grön smörkräm på det första lagret, gul på det mittersta och rosa på det översta lagret, det blir en del kaka över som man kan göra andra goda saker av, som tex cakepops.
- Tryck ihop kakan något och låt den stå i kylen en timme för att stelna, skär sedan kakan i skivor.


Gott!!

Kram Karin

Share/Bookmark

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar