lördag 30 januari 2010

Prövar ett nytt recept...

Jag har inte funnit det ultimata tårtbotten-receptet än utan är ständigt på jakt efter ett nytt. En vacker dag ska jag finna receptet som gör den ultimata tårtbotten; hög, fast men ändå fluffig! För att få receptet glutenfritt bytte jag ut vetemjölet mot totalt 2 dl potatismjöl och 2 dl glutenfritt mjöl.

Ingredienser
4 ägg
2½ dl socker
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker riktigt poröst så det inte knastrar om det längre.
Häll i det kokande vattnet under vispning.
Stäng av vispen och sikta ner torrvarorna. Enklast är att hålla en sikt över bunken och försiktigt lägga i först mjöl, sedan bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker och sen skaka ner mjölblandningen.
Blanda om försiktigt, häll sedan i en smord bröad form.
Grädda tills kakan fått fin färg och stickan känns torr, ca 30-40 minuter, min ugn krävde 40 minuter.

Än vet jag inte slutresultatet då botten står i ugnen, återkommer inom kort...!

Kram Karin

Share/Bookmark

2 kommentarer:

  1. Hur gick det med tårtbottnen? Glutenfria recept är en sällsynt företeelse - utom när det gäller cupcakes. Det finns till förbannelse. Men matbröd? det är trist. Men åter till tårtan - hur gick det?

    SvaraRadera
  2. Hej Kicki!

    Vad jag minns så blev den bra! Tyvärr alldeles för länge sen jag bakade just denna tårtbotten och dessvärre glömde jag skriva om resultatet.
    Ja glutenfria matbröd är en konst att få goda, har tyvärr inget bra recept på det heller...
    Hoppas du får en trevlig dag ändå, kram Karin

    SvaraRadera