sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 17 januari 2010

Tjuvsmakat



Jag och dotter kunde inte låta bli semlorna i butiken utan var tvungna att tjuvsmaka dessa svenska delikatesser. Vi orkade inte vänta till den 20:e februari då det egentligen är den riktiga Semeldagen, det är ju så långt dit! *ler*
Funderar på att baka små mini-semlor till Semeldagen och även försöka få till ett par glutenfria bullar så att svärmor kan smaka. Dessa köpe-semlor var inte riktigt så goda som dom kan vara, här var det bara en liten klick med mandelmassa och massor av grädde. Nej, man ska skrapa ur innanmätet i bullen och blanda med riven mandelmassa och röra ihop, gärna med en skvätt ovispad grädde. Tillbaka med röran i bullen och sen på med en massa grädde. Mums!

Kram Karin

Share/Bookmark

2 kommentarer:

  1. Ja mmm semlor är så gott! Och jag håller med, det ska vara en massa mandelmassa i :)

    SvaraRadera
  2. Håller fullständigt med!
    Geggamojja med massa och inkråm + grädde ska det vara.
    Varm mjölk också, fast inte nödvändigt.

    Minisemlor låter förnuftigt, då kan man äta två utan dåligt samvete. :)

    SvaraRadera