Vi gjorde det enkelt för oss och bakade syltkakor.
200 g smör
1 dl strösocker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
4 1/2-5 dl vetemjöl
lingonsylt
Härlig geggigt!
Rör ihop rumsvarmt smör och socker, rör ner äggulan.
Blanda i resterande ingredienser och arbeta ihop till en deg.
Rör ihop rumsvarmt smör och socker, rör ner äggulan.
Blanda i resterande ingredienser och arbeta ihop till en deg.
Istället för att göra på det vanliga sättet (rullar små bollar och trycka ner till)
så valde jag att kavla ut degen och trycka ut små blommor.
så valde jag att kavla ut degen och trycka ut små blommor.
Den kletiga degen fastnar ibland på kaveln, bara att skrapa av och fortsätta bakandet!
Jag lever efter devisen "man får göra det bästa av det man har" och det stämmer verkligen här! Hittade inget annat som gjorde bättre "hål" än nässprayen så den fick hjälpa till i bakandet. Självklart är den tvättad och sanerad innan användning!
Klicka ut lite sylt på varje kaka, vi valde lingonsylt av sentimentala skäl men det funkar säkerligen lika bra med hallon/jordgubbe eller varför inte någon god gelé!
Redo för ugnen, ca 200 grader i 5 - 10 minuter beroende på hur tjocka kakor ni gjort.
Visst blev dom fina!?!
Detta är mitt bidrag till Månadens sötsak!
Kram Karin
Trevlig helg till dig också! Hoppar över tävlingen då jag har så många trevliga bakböcker. Ingen tvivel om att lilltjejen är bagerskans dotter! ;-)
SvaraRaderavad söta! och det blev ju verkligen helt annorlunda med en annan form på den klassiska kakan! det måste jag testa!
SvaraRaderaKram
Jätte läckra och vilken duktig, söt och fin liten Bakaprinsessa.
SvaraRadera