Denna lyxiga kladdkaka är något jag gått och funderat och längtat efter länge! Choklad, nötter och cocktailbär har jag har haft i skafferiet och häromdagen fick jag tummen ur och bakade en riktigt kladdig kladdkaka.
Kladdkaka
ugn ca 175 grader
100g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra varor i en bunke. Häll i det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Knäck i äggen och rör om.
Pensla o bröa en kakform (26cm) och lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smeten. Grädda i 15 - 20 min, den ska vara kladdig när du känner efter! Låt gärna stå svalt, ännu bättre över natten.
Denna gången tog jag ur min redan efter 10 minuter och kakan var fortfarande efter någon dag riktigt rinnigt kladdig! Härligt!
När kakan svalnat så smälter du ca 200g choklad, blanda i ca ½ dl grädde och rör till en jämn smet, häll över 5 - 6 dl blandade nötter och ett paket cocktailbär och blanda väl. Bred ut chokladnötröran på kladdkaka och låt stelna i kylen. Sen är det bara att njuuuuta! *ler*
Mmm, kakan ser väldigt smaskig ut=)
SvaraRaderaMm vad gott. Själv bakade jag choklad muffins med choklad bitar på idag.. De var jätte gott de med. :D
SvaraRaderaWow vilken läcker kladdkaka! Ser supergod ut.
SvaraRaderaHa en fin vecka!
Kram Helen