Fråga från Bakformen
Dammsugare, mumsfilibabba...
Är det onödigt hoppas på ett recept och tips?
Hur gör man för att enklast kavla ut marsipanen?
Vad och varför är de där pripplorna på marsipanen i första bilden?
Svar från Bagerskan
Hej och tack för din fråga!
Tyvärr kan jag inte lägga ut Café Emmas egna recept men här nere hittar du ett recept från ReceptCentralen:
Dammsugare, ca 15 st
200 g grön marsipan
100 g blockchoklad
Fyllning:
75 g smör, rumstempererat
125 g smulor av småkakor eller sockerkaka
3 msk strösocker
1 msk florsocker
1 tsk kakao
2 msk punsch eller arrak
- Lägg smöret i en bunke. Rör tills det är smidigt. Häll i kaksmulor, sockersorter, kakao och punsch.
- Forma smeten till längder som är cirka 5 cm långa och 2 cm tjocka.
- Kavla ut marsipanen till en rektangel cirka 3 millimeter tjock.
- Skär ut bitar som täcker längderna med fyllning.
- Rulla marsipanbitarna runt längderna. Fäst dem genom att trycka ihop ändarna.
- Smält chokladen i vattenbad. Doppa båda ändarna av varje dammsugare i chokladen. Låt dem stelna på ett bakplåtspapper. Förvara i kylen.
Dom små pluttarna du ser på marsipanen ovan är smörkräm som jag brer ut och som fungerar som klister. Efter att jag rullat till arraksrullarna låter vi dom stå i kylen ett tag för att stelna och då torkar ytan lite vilket gör att marsipanen inte fastnar, därav smörkrämen!
Många kramar Karin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar