Idag hade vi en beställning på ett gäng 'Josefinare', små bakelser gjorda av marzarinmassa och apelsinfrosting, visst ser dom goda ut!
Mazarinmassa
125 g marsipan 125 g socker 125 g smör 4 ägg 30 g mjöl (funkar med potatismjöl så blir bakelserna glutenfria) Blanda marsipan och socker, tillsätt smör och därefter försiktigt de hela äggen, ett åt gången. Tillsätt mjöl/potatismjöl. Var försiktig när du rör i massan då den lätt delar sig. Bred ut smeten på i en långpanna eller i små passande formar. Grädda i 175 grader C till 200 grader C, ca 15 min. Låt kallna. Vänd ut bakelserna ur formarna/ tryck ut små bakelser ur långpannan och dekorera med apelsinkristyr. Blanda florsocker, vatten och apelsinjuice till en lagom fast "kräm" och bred ut över bakelserna, dekorera med hackade nötter eller krokant. Kram Karin |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar