.
lördag 31 juli 2010
Hallon- och blåbärsmuffins - recept
ca 15 stora cupcakes
150 g rumsvarmt smör
200g / 2,2dl socker
2 stora ägg
4 msk mjölk
ca 2,5 dl vetemjöl
2 - 3 tsk bakpulver
150 g frysta eller färska hallon o blåbär
Värm ugnen till ca 200 grader, sänk sedan till 175 när du sätter in muffinsen. Placera 15 pappersformar i en muffinsplåt eller använd dubbla formar om du inte har någon muffinsplåt.
Rör det mjuka smöret vitt och luftigt med sockret i en skål. Är smöret stenhårt går det att micra några sekunder i mikron, håll dock koll så att det inte smälter allt för mycket.
Vispa ner äggen ett i taget och blanda sedan i mjölken.
Blanda mjöl o bakpulver och sikta ner i smeten, rör om. Blanda försiktigt ner bären, är de frysta kommer smeten stela något men det smälter ut när formarna kommer in i ugnen!.
Grädda i ugnen i ca 15 - 20 minuter tills de gyllenbruna och inte är kladdiga längre. Låt svalna fria på ett galler. Dekorera gärna med vaniljmousse och färska bär!
Kram Karin
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det är verkligen gott med hallon och blåbär i muffins
SvaraRadera