lördag 31 juli 2010
Hallon- och blåbärsmuffins - recept
ca 15 stora cupcakes
150 g rumsvarmt smör
200g / 2,2dl socker
2 stora ägg
4 msk mjölk
ca 2,5 dl vetemjöl
2 - 3 tsk bakpulver
150 g frysta eller färska hallon o blåbär
Värm ugnen till ca 200 grader, sänk sedan till 175 när du sätter in muffinsen. Placera 15 pappersformar i en muffinsplåt eller använd dubbla formar om du inte har någon muffinsplåt.
Rör det mjuka smöret vitt och luftigt med sockret i en skål. Är smöret stenhårt går det att micra några sekunder i mikron, håll dock koll så att det inte smälter allt för mycket.
Vispa ner äggen ett i taget och blanda sedan i mjölken.
Blanda mjöl o bakpulver och sikta ner i smeten, rör om. Blanda försiktigt ner bären, är de frysta kommer smeten stela något men det smälter ut när formarna kommer in i ugnen!.
Grädda i ugnen i ca 15 - 20 minuter tills de gyllenbruna och inte är kladdiga längre. Låt svalna fria på ett galler. Dekorera gärna med vaniljmousse och färska bär!
Kram Karin
Det är verkligen gott med hallon och blåbär i muffins
SvaraRadera