måndag 5 juli 2010

Vanilj- och chokladkladdkaka

IMG_6226 IMG_6227 

IMG_6234

IMG_6235 IMG_6231
 
Recept för två bunkar

Per bunke

2 dl socker
1 dl mjöl
2 ägg
100 g smält smör
1 dl kakao respektive 1 dl snabbmarsan pulver

Blanda de torra varorna och knäck sedan i äggen, rör om väl. Häll sedan i det smälta smöret och rör om till en jämn smet.

Lägg/häll smeten i var sin ända av formen tills de möter varandra. Rör sedan med en kniv eller liknande runt tills du kommer till mitten eller eget snyggt mönster.
Bakas i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills lagom kladdig, i ca 200 grader.

Njut!
Kram Karin

7 kommentarer:

  1. Ser ju, som vanligt, supergott ut! Jag gillar när kladdkakor är jättekladdiga, nästan som varm smet med en lite fastare yta bara...

    SvaraRadera
  2. ooo, måste jag prova.
    Kram Ulrika

    SvaraRadera
  3. Ser jättegott ut. Nu blev jag sugen på choklad :)

    SvaraRadera
  4. Hej Karin!
    Det där ser smarrigt ut =)

    Har en tävling på min blogg där man nu kan vinna något som gör att man känner sig lite extra tjusig när man bakar/lagar mat. Spana här: http://sockerrus.wordpress.com/2010/07/09/tavling-satt-guldkant-pa-vardagen/

    Ha det gott! =)
    /Lisa - Sockerrus

    SvaraRadera
  5. Nu har jag provat denna, hade tänkt bjuda hit mina föräldrar imorgon(gjorde 1 stor pajform av den)men nu är den slut:-). Kan bara säga Dundersucce här hemma!Tackar för receptet får göra en ny.
    Kram Ulrika

    SvaraRadera