Igår efter skolan tog jag och min kära klasskamrat Anna en sväng till det kända conditoriet Duvander. Ett klassiskt konditori som gör allt för hand och bara med färska råvaror!
Lite historia
Farföräldrarna Nisse och Sonja öppnade sin verksamhet 1934 i en liten ort utanför
Kristianstad. I början bakade Nisse i sina föräldrars källare i Farlöv och levererade
bröd till sina kunder med en ombyggd cykel. När sonen Åke tog plats i verksamheten
öppnades filialen i Broby. Man utökade också med leveranser till andra konditorier.
År 1988 öppnades Conditori Duvander i centrala Kristianstad. Filialerna såldes och
sedan dess har verksamheten i Kristianstad expanderat löpande.
Idag drivs konditoriet av tredje generationen Duvander, de två bröderna Jens och Jesper. Traditionen har alltid inneburit kvalitet och vi bakar fortfarande exakt som för över 70 år sedan. Inga halvfabrikat eller tillsatta smakämnen utan riktigt smör och 100% äkta råvaror.
Har du vägarna förbi Kristianstad rekommenderar jag ett besök hos Duvander, ljuvliga bakelser i en mysig miljö men riktigt trevlig personal! Jag och Anna delade på en bit av deras egna klassiker Duvanders chokladtårta. En underbar tårta bestående av chokladbotten med chokladkola ovanpå! Mmmm!!
Kram Karin
Har vuxit upp utanför Kristianstad men flyttade för några år sen. Duvanders är ett riktigt bra ställe men hade ett rykte om att vara dyrt. Men det kan det vara värt! :)
SvaraRaderaVisst är den underbar. Tror jag skulle kunna göra nästan vad som helst för det receptet!
SvaraRaderaÄlskar det fiket, brukar åka till K.stad bara för att fika där =))
SvaraRadera