Idag fick vi äntligen kliva in i köket, dessvärre inte i våra riktiga kläder utan i blåa regnkläder… *ler* Dagens uppdrag var att baka äggfranska, ett enkelt recept som ger saftigt goda frallor!
Jag har försökt att “översätta” receptet så gott det går då vi inte bakar på samma sätt som man gör i sitt egna kök. Alla tider är ungefärliga!
Detta recept ger ca 60 frallor.
1 liter ljummet vatten
60 g jäst
1,9 kg mjöl (vi använder starke, ett proteinberikat mjöl)
100 g torrmjölk 25 g format (tillsätts för att det ska kunna frysas och bakas vid ett senare tillfälle)
30 g salt
1 dl olja
1 dl ägg (ca 3 st ägg)
Lös jästen i det ljumma vattnet och blanda sen ihop alla ingredienser utom salt, när allt är väl blandat tillsätt saltet. Detta för att inte påverka jäs-processen. Använd en degmaskin eller knåda i ca 10 minuter. Låt degen vila och jäsa under en handduk i ca 15 minuter.
Dela degen i två delar, varje del ger ca 30 bullar. Rulla lagom stora bullar, pensla bullarna och strö på vallmofröna och låt dom jäsa under handduk i ytterligare 20 minuter. Grädda i 225 grader i 8-10 min.
Kram Karin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar