I onsdags hann vi även med att baka syltgrottor med grön sylt kallade Garbos, troligen inspirerade av Garbos vackra gröna ögon. Vanligtvis använder man kiwi/krusbärssylt men då vi inte hade någon så färgade vi aprikossylten grön istället.
Garbo´s
ca 40 st
450 g smör
265 g socker
540 g vetemjöl
2 dl kok marsankrämspulver
3 tsk bakpuler
Blanda ihop degen och rulla små kulor som du lägger i små kakformar. Tryck till en liten grop och fyll med valfri sylt. Baka i ca 15 – 18 minuter i 175 grader.
Kul att få baka lite annorlunda kakor!
Imorgon ska vi baka rulltårta…!
Kram Karin
Hade ingen aning om att de kallades Garbo. Härligt med grön sylt! :)
SvaraRaderaKul att ni har samma recept som jag använder till mina hallongrottor, kan inte säga att måtten är exakta, då mina är i dl och inte i gram. Men ingredienserna är desamma. Tycker det blir klart godast med marsampulver i degen. Kul med grön sylt :)
SvaraRaderaHello! I love watching football and I loved your blog as well.
SvaraRadera