onsdag 29 september 2010

Ringblomssnittar

Vår lärare Tant Carina (ja, hon vill kallas så…) hade idag plockat med sig ringblommor från sin trädgård som vi fick äran att baka med. Kul att få baka lite annorlunda kakor!

Ikväll är jag trött men lovar att blogga mer imorgon!

Kram å god natt, Karin

Ägg... IMG_7348 IMG_7349 Socker.

Ringblomssnittar
ca 30 st

150 g rumsvarmt smör
5 dl vetemjöl
2 dl socker
1 tsk bakpulver
rivet skal av en citron
1 ägg
Kronblad från fyra ringblommor
Lite uppvispat ägg o pärlsocker till dekoration.

Blanda allt till en smidig deg, dela degen i två delar och rulla till två rullar, ca 3 – 4 cm i diameter.
Platta till med fingrarna, pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, i ca 10 minuter, skär i bitar innan dom svalnat.

Ringblomma_001 Rivna citroner Degen blandas... ... färdig! Tillplattade Petter och Sara Theresa Inte bara jag som fotograferar... Kakorna är färdigbakade Mums! Gyllene o fin Delning pågår... Ringblomsblad Uppläggning... ...till affären!

4 kommentarer:

  1. Tack snälla att du ger oss sååå mycket. Drömmer om dagen när jag hinner prova dina recept. Blogg är mera än fantastisk. Jag fastnar här.

    SvaraRadera
  2. Det är så roligt att man får följa dig och se hur det är på ditt jobb! Kul att du uppdaterar så ofta också! :D Jag skulle gärna syssla med samma sak som du om några är!

    SvaraRadera
  3. Visst frös du in cake balls? Gick det bra?
    Jag har stått hela veckan och bakat till ett kalas i helgen, men nu blev en viktig gäst akut sjuk. Vill inte att de ska förgås. De innehåller: kaksmulor, philadelphia och sen doppade i choklad.

    Jättekul att läsa om din utbildning

    SvaraRadera
  4. Oj, hej jag vet inte riktigt hur jag hamnade här, men din blogg är verkligen helt fantastisk. Kakor är något jag är väldigt svag för så här ser jag att jag kan få massor av inspiration=) tack

    SvaraRadera