torsdag 23 september 2010

Recept: Rödbetskaka (uppdaterad)

Receptet räcker till en långpanna, ca 20 * 30 cm

5 dl rårivna rödbetor, ca 2-5st
3 ägg
3 ½ dl socker,
2 ½ dl matolja
5 dl mjöl
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
1 krm malen muskot
1 dl krossad ananas, avrunnen
smör och ströbröd till formen.

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker i en bunke, tillsätt matolja och fortsätt vispa tills allt är blandat.
3. Blanda i en annan bunke mjöl, kanel, bakpulver, vaniljsocker, salt och muskot. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda ner rödbetor och ananas. Rör tills allt är blandat.
4. Smöra och bröa en form och häll i smeten. Grädda kakan i ca 50 minuter. Låt svalna helt.
5. Rör ihop glasyren, färga den med rödbetssaft och bre ut över den kalla kakan. Skär i rutor och servera.

Tyvärr har jag glömt receptet i skolan och Facebook där mina klasskamrater finns krånglar men så fort jag får tag i receptet till glasyren så kommer det upp här på bloggen!
Rosa glasyr
100g philadelfiaost
1 dl smält smör
3 dl florsocker
några droppar rödbetssaft eller hushållsfärg
(Det går även att färga lite vatten med överblivna rester från de rivna rödbetorna)

Blanda allt till en jämn smet och bred på den avsvalnade kakan, skär i bitar och njut!


Kram Karin

Share/Bookmark

3 kommentarer:

  1. Riktigt intressat recept hihi ;) Jag ska vänta till complete recept och prova baka de .

    SvaraRadera
  2. Jag glömde visst skicka in glasyren, var lite stressad, skulle på bio :P Men lägger upp det här :) Måste skicka det på facebook sen, men som sagt, den fungerar inte just nu :P

    100g philadelphiaost
    1 dl smält smör
    3 dl florsocker
    några droppar rödbetssaft :)

    Ha en trevlig helg =) Kramar

    SvaraRadera
  3. Tack, kommer nog ändra lite på receptet så det blir lite eget men tnx =)

    SvaraRadera