lördag 9 oktober 2010

Italienskt oliv-lantbröd

 Receptet.

½ liter vatten
50 söt jäst
½ dl gul sirap
ca 13 g fibrex
75 g olivolja
20 g salt
950 g mjöl + ev. mer
svarta oliver

Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, sirap, fibrex och det mesta av mjölet. Tillsätt salt efter att allt blandads. När degen är nästan färdig-knådad tillsätt oliverna. Låt jäsa under handduk i ca 30 minuter. Dela upp i lagom stora bullar som ska bli limpor. Låt jäsa under handduk i ca 10 minuter till. Forma degen till limpor och skär skåror. Låt jäsa under handduk i ca 30 minuter, sen är det dags för ugnen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter i 200 grader.

 Den "lilla" degen! En degtrasa.   Oliver...   Nybakade olivbröd!

5 kommentarer:

  1. Men himmle vad gott det här brödet ser ut!

    SvaraRadera
  2. Det brödet ser verkligen jättegott ut!!

    SvaraRadera
  3. Åh så gott! Oliver i bröd är det bästa jag vet! Hoppas du har haft en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera
  4. Åh, vad gott det ser ut. Jag har länge tänkt baka något bröd med oliver i, det är ju så gott.

    SvaraRadera
  5. Så gott! Doften av nybakt anas bara genom att se på bilderna :)

    SvaraRadera