lördag 2 oktober 2010

Rulltårtebakning

I onsdags fick vi baka rulltårta och fylla efter egen smak! Jag fyllde min med chokladtryffel, grädde och clementiner…! Mumma!
En perfekt bakelse till dotterns födelsedag… för på sin födelsedag får man faktiskt äta tårta till frukost! *ler*

Annlie Bananskal. Clementiner Nästan klart!

Rulltårta

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner det i smeten tillsammans med vattnet. Bred ut smeten på plåten, ca 30 * 40 cm stort och grädda genast i mitten av ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Vill det inte lossna så pensla på lite vatten!
Bred bär, sylt eller smörkräm över kakan och rulla ihop. Skär rulltårtan i skivor.

Tips!
Gör bakelser av rulltårtan. Skär den i tjocka skivor. Garnera med vispad grädde och färska bär.

Gottigott!

Kram Karin

Vår pratglada klasskamrat Jesper Rulla, rulla... En riktigt tjock rulle! Konditoriet. ...fylld med chokladtryffel, grädde o clementiner! Mums!

2 kommentarer:

  1. Jättefina rulltårtor!

    Låter väldigt gott och fräscht med den fyllningen!

    Självklart får man äta tårta till frukost på sin födelsedag! :)

    SvaraRadera
  2. va får man äta tårta till frukost då man fyller år.. attans dig vill jag ha som mamma ha ha

    SvaraRadera