måndag 8 november 2010

Asiatiska bakverk

I onsdags så höll våra utländska klasskamrater i bakningen, vi andra stod och tittade förundrat på, smakade och hjälpte till så gott vi kunde. "Jennie" (kan inte stava till hennes namn) och Sun bakade kinesiska Rödbönskakor. Det är små kakor som serveras till The. Dom ska egentligen innehålla olja och sen även stekas i olja.

Rödbönskakor (Min favorit!)

Ett paket färdig smördeg

En påse rödbönpasta (kan köpas i de flesta asiatiska butiker)

Skär ut små rundlar eller små fyrkanter av smördegen och lägg ca 1 msk bönpasta i mitten. Vik dubbelt eller lägg en smördegsbit ovanpå och tryck till med en gaffel på kanterna. Pensla med vispat ägg och baka av i ugnen tills kakorna får en gyllenbrun färg i ca 200 grader.



IMG_8140 IMG_8141 IMG_8142 IMG_8143 IMG_8145 IMG_8150 IMG_8169

Klija

Våra vänner Bekahl och Samar bakade traditionella irakiska kakor.

489g vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
361g/230 ml vatten eller mjölk
180g/ 1cup smält smör

Blanda o sikta mjöl, salt och bakpulver. Smält smöret och låt svalna, häll sedan över mjölet.
Blanda allt väl, tillsätt vatten/mjölk lite i taget tills degen blir fast å fin. Täck degen och låt den vila i 15 minuter. Dela degen i mindre bitar (pingisboll-storlek), platta ut i handen eller kavla ut degen (se nedan) och fyll med:
- hackade valnötter blanda med socker och kardemumma
- urkärnade daddlar blandat med smör o kardemumma, värm tills daddlarna mjuknat något
- kokosflingor och socker
Pensla kakorna med ägg och grädda i ca 10 minuter i 200 grader tills gyllenbruna

IMG_8147 IMG_8149 IMG_8148 IMG_8146 IMG_8152 IMG_8154 IMG_8157 IMG_8158 IMG_8159 IMG_8160 
IMG_8176 
IMG_8161 IMG_8163 IMG_8164 IMG_8165 IMG_8166 IMG_8177

När allt var färdigbakat var det dags för provsmakning! Min klara favorit var de kinesiska Rödbönskakorna, riktigt goda! De andra kakorna var lite mastiga för min smak.
Vet ni mer om dessa kakor så berätta gärna!


Kram Karin

IMG_8173 IMG_8174IMG_8175 IMG_8172

9 kommentarer:

  1. Nu har jag en tävling på min blogg, välkommen att titta in!! http://cakeocupcakemani.blogspot.com/2010/11/tavling_08.html

    SvaraRadera
  2. Åh vilken rolig idé med en bakbloggskarta! Vore otroligt roligt att få stå med på den! Hur gör man? Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera
  3. GottGott!
    Oj vilken rolig kartra, hur kommer man med på den kartan? Jätte kul!

    SvaraRadera
  4. 1. Jaaa, jag har missat bloggkartan! Hur får man vara med på den? =)

    2. Vart får man tag på en sån slev med tryck i?

    Ha det bäst!!!

    SvaraRadera
  5. Roligt med bakbloggskarta! Hur kommer man med?

    Härliga bakverk också, trevligt med lite andra influenser ibland :)

    SvaraRadera
  6. Jag är med på bakbloggskartan... :) Du har rätt på frågan så du är med i tävlingen, publicerar ej kommentaren då jag ej kan "redigera" den men dem kommer att publiceras när dragningen varit :)

    SvaraRadera
  7. Hej igen! Min mail är: bakecake@hotmail.se . Kram Daniella :)

    SvaraRadera