Här kommer tre recept på julgotter,
alla är busenkla att göra och försvinnande goda!
Ekollon
Färga mandelmassa grön och rulla små ekollon-liknande bollar. Smält choklad med vattenbad och doppa toppen på varje ekollon och sedan direkt ner i en skål med socker. Voila, klart!
Danska tebröd
200 g mandelmassa
1 äggvita
karamellfärg i grönt och rött
Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan på ett rivjärn och lägg allt i en skål.
Tillsätt äggvitan, lite i sänder, och arbeta massan kraftigt. Smeten ska vara en aningen lös så att den kan spritsas. Färga eventuellt smeten med lite karamellfärg.
Fyll en spritspåse med smeten och spritsa i valfri former o filurer direkt på en plåt med bakplåtspapper. Dekorera med nötter, russin och inlagda körsbär. Grädda mitt i ugnen i ca 8 min.
Brända mandlar
Sätt ugnen på 175 grader. Strö ut 200g mandlar i en form och rosta dem i cirka 10 minuter, när dom knäpper är dom klara. Låt svalna helt.
Ta en liten bit röd/rosa marsipan och klä in en mandel i taget, lägg i en skål med socker så att mandeln täcks. Gott!
Vilken är er favorit på julgottebordet?
Kram Karin
Åh vilka bra recept!
SvaraRaderaHär gör vi samma godis varje år men hittar på ny smaksättning.
Mandelmassa, whiskey o kaffe blandas o rullas till kulor som doppas i mörk choklad.
Sedan gör vi en m gin o apelsinskal också.
Årets smak blev päroncognac ( gudomlig!), förra året passerade hallon o hallonvodka!
Hej!
SvaraRaderaKan du inte bjuda på ett nötfritt julgotte-recept? :)
säger bara en sak,,jammi=)
SvaraRaderaSikke en masse fine ting du har gang i.
SvaraRaderaHyggehygge
Marianne
Gott. Gott. Gott.:)
SvaraRaderaNadia - det där lät ju riktigt gott, måste jag komma ihåg! Mums!
SvaraRaderaAnnelie - jag ska se vad jag kan hitta på, men det borde inte vara så svårt...!
Marianne - Stort tack!
Sofie - Mmm, mums!
Kram Karin