När jag bakade tårta förra helgen fick jag över både tårtbotten och vit chokladmousse och vad passar då bättre än att göra cakeballs att lägga i frysen. Idag tog jag upp dom och toppade dom i vit choklad, dock så ville inte chokladen som jag. Just vit choklad är känslig att smälta och blir gärna fort tjock, ett tips är att blanda i lite kokosfett vilket gör chokladen mer rinnig!
Jag har fått några påsar med Odense´s chokladknappar som finns i både vit, ljus- och mörk choklad. Dom små knapparna, som precis ser ut som små knappar, smälter fort och smidigt.
Då chokladen bråkade för mig spädde jag ut den med lite grädde och fick en liten sats ganasch som jag doppade bollarna i. Sen rullade jag dop i en blandning av kokos och snöflingor från Dr. Oetker.
Måste säga att jag blev ganska nöjd, inte super, men ändå klart godkänt. Önskar att den vita chokladen kunde vara vitare… Men smakmässigt blev dom riktigt riktigt goda, dom gick åt i en rasande fart här hemma när vi hade lite adventsmys.
Något jag är sugen på att prova är cakeballs med smak av saffran och vitchoklad, kanske kan man använda detta receptet? Eller varför inte baka en saffranskaka och blanda ner vit chokladmousse i kaksmulorna? Klart värt att prova!
Nej, nu ska jag titta på Cake Boss på tv!
.
söndag 28 november 2010
Snowballs
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Så gott! enkelt godis går alltid hem :) Mer sånt!
SvaraRaderaTack för tipset med att få smält vit choklad med rinnig, hade just det problemet häromdagen!
SvaraRadera