sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 10 november 2010

Veckans sista bakning!

Idag har jag och min grupp varit minst sagt effektiva; vi har satt en Göteborgare (vetedeg) bakat av de syltkakorna och doppat de dammsugarna vi gjorde i måndags, gjort massor med kransar och citronbullar, nöt/kokostoppar och till sist en Körsbärs – och mandelkaka med chokladtopping. Tyvärr blev vi inte klara med Körsbärskakan men lärare lovade att spara en bit till mig så jag får smaka på måndag. Snällt!
Allt detta gjorde bara vår lilla grupp (jag, Sun, Jesper & Anna). De andra grupperna gjorde en väldig massa annat, knappt någon koll på det då vi haft fullt upp med vårt egna! *ler*
Idag fick vi även helt fria händer, leta reda på receptet på sakerna ovan själva och göra allt helst själva utan läraren som står bredvid. Både skönt och lite läskigt att stå på egna ben, men jag tycker vi skötte oss exemplariskt! *ler*

Nu lite bilder…

IMG_8347 Våran groteskt stora vetedeg!

Här ovan ser ni vår groteskt stora vetedeg, den blev enorm!

Våra syltkakor. Massor av små minikakor

Massor med små minikakor av olika slag.

IMG_8353 IMG_8354

Rivet citronskal till remons-fyllningen som vi hade i våra bullar.

IMG_8355 IMG_8356IMG_8357 IMG_8359

Jag ser inte riktigt klok ut i min mössa med det korta håret,
påminner lite dom Daniel Roos faktiskt… haha


Göteborgsvetedeg

Raskdeg
850g vatten
1000g mjöl
150g mjöl
1 dl vit sirap
Blanda ihop allt och låt stå i 30 minuter

Bortgöring
100g torrmjölk
5 dl vit sirap
700g margarin
40g kardemumma
15g salt
1700g vetemjöl

Blanda ner i raskdegen och arbeta degen väl.
Forma till valfri vetebröd.

Jag ska skriva ner receptet på Körsbärs – och mandelkaka med chokladtopping men vill inte missa Grays Anatomy, ett av få program som jag följer slaviskt…! *ler*
Imorgon blir en fullspäckad dag; avlivning av en av våra kära katter, klädprovning i Karlskrona och bilresa till Stockholm med två barn. Puh…!

Kram och god natt vänner, Karin

6 kommentarer:

  1. Måste vara underbart att få provsmaka allt....mmmm

    SvaraRadera
  2. Vilken rolig utbildning du verkar gå! Hade kunnat tänka mig att gästspela som provsmakare ;) Kram Linda

    SvaraRadera
  3. Jag vill också baka en massa i ett bageri sådär! Ser härlgit ut. Fast lite lagom stressigt sådär ;)

    SvaraRadera
  4. Du är ju JÄTTEFIN i mössan är inget fel alls.

    OH vad härligt kul att smaka och baka allt detta, blir lite avundsjuk på dig faktiskt.

    Själv ska jag bara rörträsktårta imorgon, vi ska ha den och en annan tårta på dopet på lördag. Rörträsktårtan är bra då min systerdotter är glutenintollerant.

    Kram
    Carina

    SvaraRadera
  5. Kul att baka så himla mycket på en gång! :)

    Hur hamnar man på dendära bakkartan?
    Ha en jättebra dag! Kram

    SvaraRadera
  6. När jag ser dessa bilder så påminns jag bara om att jag verkligen saknar att pyssla med detta, försöker så gott som hemma när tid finns.

    SvaraRadera