torsdag 16 december 2010

Bagerskans julkalender – lucka 16

Mina bilder48
Jag tävlar om ett paket med ett Sötningslexikon, vaniljsocker
och Cane Syrup från DanSukker
i Bagerskan julkalender.
Var med och tävla här du också! 

Tre lyckliga personer har möjlighet att vinna var sitt paket med ett Sötningslexikon, vaniljsocker och Cane Syrup från DanSukker, perfekt att ha hemma vid julbaket eller om du vill veta mer om socker och sötningsmedel!


Denna tävling är öppen för alla!

För att ha en chans att vinna!
Lott 1 - obligatorisk:  Besök DanSukker och inspireras av alla deras härliga recept och produkter, anmäl dig samtidigt till deras nyhetsbrev! Sen vill jag ha receptet på ditt favorit julgodis som du inte kan få nog av!

Lott 2: Kopiera bilden och den kursiva texten, tipsa om tävlingen i din blogg och lämna länken i kommentaren eller maila 5 vänner med en kopia till mig (karin@bagerskan.se)
Lott 3: Gilla Bagerskan på facebook.
Lämna en kommentar här om att du anmält dig till nyhetsbrevet + receptet på ditt favorit-julgodis + namn, mailadress och antal lotter.
Ni får själva välja hur många lotter ni vill ha och sammanlagt kan ni få 3 stycken.



Tävlingen pågår i ett dygn och avslutas vid midnatt!

Lycka till!!

Kram Karin





Denna luckan är stängd och tävlingen är avslutad!

16 kommentarer:

  1. God morgon!

    Jag tävlar om tre lotter.

    1. Anmält mig till nyhetsbrevet.
    Denna kola gör jag varje år:

    Martins chokladkola
    100 kolor

    4 dl ljus sirap
    3 msk kakao
    5 dl vispgrädde
    4,5 dl socker

    1. Blanda sirap och siktad kakao i en tjockbottnad gryta som rymmer minst 5 liter. Rör i övriga ingredienser.

    2. Koka kolan utan lock i ungefär 40 minuter till 125 grader eller gör ett kulprov, droppa kola i kallt vatten och se om det går att rulla en kula som är seg, då och då.

    3. Häll upp kolan på en plåt med bakplåtspapper. När kolan har svalnat, skär den i bitar och vira in i papper.

    2. Bloggen: http://myskatt.com/cake/2010/december/jag-tavlar-1612.html

    3. Gillar!
    www.facebook.com/myskatt

    SvaraRadera
  2. Nu tar jag chansen igen!
    Anmäld till nyhetsbrevet.
    Mitt favoritgodis blir riktigt snygga på julfaten - Snöbollar. Enkla är de också och de passar mig som inte är en stjärna i köket...
    200 g vit choklad
    2 1/2 dl kokosflingor
    1 1/2 msk färskpressad citronjuice
    Smält chokladen, rör i 2 dl kokosflingor och citronjuice. Låt svalna något, forma bollar och rulla i resten av kokosen.
    Tipsat här:
    http://jennyjon.bloggplatsen.se/2010/12/16/4153500-julkalendertavling-vinn-sockersott/
    Gillar redan Bagerskan på FB.
    Fullpott, 3 lotter! :)

    SvaraRadera
  3. 1. Julkola
    -

    Ingredienser 100 g smält smör
    1,5 dl grädde
    3 dl socker
    1 krm salt
    1,5 dl ljus sirap
    125 g ljus blockchoklad

    Gör så härKoka ihop smör, grädde, socker, salt och sirap. Rör i chokladen som du bryter i bitar. Koka på svag värme ca 50 min. Rör då och då. Gör vattenprov. När du precis eller knappt kan rulla en mjuk kula så är det färdigt.
    Häll upp i en långpanna (Dubbel sats är lagom för en långpanna.) och skär i bitar. Avnjutes!


    2. http://annastipsblogg.blogspot.com/2010/12/paket-fran-dansukker.html

    3. Gillar dig redan på fejjan - Anna Lundkvist

    SvaraRadera
  4. Två lotter =)

    Gillar dig redan på facebook och har anmält mig till nyhetsbrevet =)

    Mitt måste varje jul är rocky road -nästan som att svara pepparkakor, lite trist nästan.. haha! Men så gott! Jag använder alltid ljus choklad, som jag gillar bättre än mörk =)

    600 g ljus choklad (marabou)
    3-4 dl jordnötter/hasselnötter
    2 dl minimarshmallows
    3 dl dumlekola

    Blanda nötter, kola o marshmallows o rör ner i smält choklad.
    Bred ut i en form klädd med bakplåtspapper o ställ att stelna i kylen innan man skär den i lagom bitar =)

    mvh Lotte

    SvaraRadera
  5. Hej! Är med och tävlar, 2 lotter, har anmält mig till nyhetsbrevet, har länkat http://liselottess.blogspot.com/2010/12/socker-16-dec.html Här kommer recept på mitt enklaste och godaste julgodis:
    2 msk vetemjöl
    1 tsk kakao
    2 msk sirap
    2 msk smör
    4 msk strösocker
    1/2 tsk vanillinsocker

    Värm allt i micron i 2min,rör om en gång under tiden, häll ut på smörpapper , låt svalna bred sedan på smält blockchoklad. Mvh liselotte.202andersson@telia.com

    SvaraRadera
  6. Hej! Jag är med :) tar 3 lotter.
    Har anmält mig till nyhetsbrveet, turkost@gmail.com.

    Favoritreceptet är
    BOUNTYBOLLAR.
    Ca 30 stycken
    Fyllning
    50 g smör
    ½ dl sirap
    ½ dl florsocker
    2 dl vispgrädde
    1 påse kokosflingor (200 g)
    Garnering
    200 g ljus blockchoklad
    Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna) Ställ kallt minst en timma.
    Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Doppa kokosbollarna i chokladen (stick i en tandpetare så går det lätt att doppa dem utan kladd) och låt dem stelna på ett nytt bakplåtspapper.
    Förvaras kallt!

    Har länkat här: http://turkost.blogspot.com/2010/12/bagerskans-julkalender-16.html. GIllar på FB, Carita Turkos.

    Ha det fint nu!

    SvaraRadera
  7. Jag vill ha två lotter. Har anmält mig till nyhetsbrevet och gillar dig på facebook. Här kommer mitt recept:


    Chokladtryffel (25-35 stycken)

    300 300 g mörk choklad av god kvalité
    2 2 dl vispgrädde
    20 20 g smör

    Finhacka chokladen. Värm grädden tills den nästan kokar. Häll i den finhackade chokladen och rör om tills det är en jämn smet. Om det behövs så värm den lite mer under tiden du rör, men var väldigt försiktig. När chokladen har lösts upp så rör du i smöret för att göra smeten ordentligt blank.

    Nu skall smeten vila i kylskåpet i 1-2 timmar, tills konsistensen är lagom hårt. Rulla nu små bollar som du rullar i kakao, kokos eller florsocker blandat med lite vanlij socker, allt beroende på vad för smak du vill ha på dina underbara tryfflar.


    //pleu_@hotmail.com

    SvaraRadera
  8. Är med och tävlar om en lott.

    Jag ÄLSKAR mjuk pepparkaka. Hade kunnat äta det varje dag. Dreglar bara jag tänker på det.

    Mjuk pepparkaka i långpanna
    cirka 40 bitar

    Ingredienser
    4 ägg
    8 dl Dansukker Farinsocker
    6 dl filmjölk
    1 msk ingefära
    1 1/2 msk kardemumma
    2 tsk nejlikor
    1 1/2 msk kanel
    12 dl vetemjöl
    1 msk bikarbonat
    200 g smält smör eller margarin
    2 dl lingonsylt eller frysta lingon

    Topping
    400 g Philadelphia cheese naturell, gärna light
    4 dl Dansukker Florsocker
    2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
    frysta lingon, kan uteslutas

    Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt filmjölken. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Rör i smöret och lingonsylten. Häll upp smeten i en långpanna med smort och bröat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 25 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper och låt svalna.

    Blanda samman ost, flor- och vaniljsocker och bre över kakan. Strö på lingon och skär kakan i rutor.

    / Amanda


    amanda.b90@hotmail.com

    SvaraRadera
  9. Hej!
    Jag vill gärna vara med och tävla. Har anmält mig till nyhetsbrevet och mitt absoluta favoritjulgodis upptäckte jag förra året och det är lakritskola. Har redan gjort två omgångar av den i år och alla som jag bjudit älskar den.

    Lakritskola
    Ca 40 stycken
    3 dl vispgrädde
    3 dl strösocker
    1 dl sirap
    1 msk kakao
    0.75 dl turkisk peppar, (hårda lakritskarameller)
    2 tsk smör
    200 g mörk choklad

    Blanda grädde, socker, sirap, kakao och turkisk pepparkaramellerna i en vid gryta.
    Låt det koka upp under omrörning. Låt sedan koka ganska kraftigt utan lock
    och tills termometern visar ca 120 grader eller tills smeten klarar “kulprovet”.
    Det tar ca 10-15 minuter i en vid gryta. Rör om då och då.
    Rör ner smöret och häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 20 x 20 cm.
    Ställ kolan kallt att stelna.
    Smält under tiden chokladen (i micro eller vattenbad) och låt den svalna (är den för varm när man doppar kolan i så kan kolan smälta något).
    Skär eller klipp kolan i bitar.
    Doppa varje bit i chokladen och lägg upp på ett galler eller på ett bakplåtspapper.
    Strö lite havssalt på toppen innan chokladen har stelnat.
    Förvaras kallt!

    MVH Helena S
    hellekk@gmail.com

    SvaraRadera
  10. Jag vill vara med. =)
    2 lotter, har anmält mej till nyhetsbrevet och gillar på facebook (Johanna Bro)

    Mitt favoritgodis
    Wienernougat, recept (http://cakelicious.blogg.se/2010/december/wienernougat.html)

    Och pepparkaksknäck, recept (http://cakelicious.blogg.se/2010/december/pepparkaksknack-med-hasselnotter.html)

    /Johanna
    johannawellden@hotmail.com

    SvaraRadera
  11. Åh vad kul tävling. Är med och tävlar om 1 lott.

    En sak jag inte kan leva utan är gräddtryfflar. De smälter i munnen så lent och har en sån underbar smak. Min glädje här i livet.

    Gräddtryffel
    ca 30 st

    Ingredienser
    225 g mörk choklad
    1 1/2 dl vispgrädde
    1 msk konjak (kan uteslutas)
    100 g (1 3/4 dl) Dansukker Florsocker
    1 msk starkt, kallt kaffe
    kakaopulver

    Lägg grädden och chokladen i en rostfri kastrull och koka upp. Rör tills chokladen smält och blandningen är slät. Låt svalna till rumstemperatur.

    Rör i kaffet, konjaken och florsockret. Rör tills massan är slät. Täck över och ställ svalt i 2timmar.

    Forma till bollar som rullas i kakaopulver. Lägg i pappersformar. Förvara svalt.

    Mvh Kristina

    kristin352@hotmail.com

    SvaraRadera
  12. Jag tävlar med 2 lotter

    1. anmält mig till nyhetsbrev
    2. gillar dig på facebook (Emelie Mathiasson)

    Mitt absoluta julgodis:
    Ischoklad

    200 g mörk choklad
    100 g kokosfett

    Dela chokladen och smält den i vattenbad eller försiktigt i microugn. Lägg chokladen och kokosfett fördelad i små bitar tillsammans och låt bli varmt. Rör om ibland så det blandar sig ordentligt.

    Häll smeten i ischokladformar. Ställ ischokladen svalt så snart som möjligt. Förpacka i plastburk. Förvaras i kylskåp.

    SvaraRadera
  13. Har tipsat om din tävling här

    http://molnboanna.blogg.se/2010/december/lucka-16-hos-bagerskan-1612-midnatt.html

    SvaraRadera
  14. Pernilla

    har anmält mig till nyhetsbrevet

    Julgodis

    250g kokosfett
    250g florsocker
    100 g cacao

    ett lite pkt cornflakes
    ca 1 msk vaniljsocker

    småbrödsformar

    Gör så här

    1. smält cocosfettet

    2. häll cocosfettet i en bunke och mät upp cacao och florsocker och häll detta i en sil och sila det i bunken med cocosfett. Blanda detta väl.

    3. Rör i vaniljsockret.

    4. Rör i cornflakes tills det inte är blött längre.

    5. Ta småbrödsformar och lägg upp smeten i och ställ i kylskåpet.


    hoppas ni tycker om dessa.

    SvaraRadera
  15. Hej, är med och tävlar om sötsaker med 1 lott.

    NOUGAT-OCH VALNÖTSTRYFFEL ca.25 st.

    75 gr. mörk choklad
    75 gr. mjölkchoklad
    75 gr. mjuk nougat
    1 dl. vispgrädde
    1 dl.malda valnötter

    GARNERING
    1½ dl. hackade valnötter

    1. Bryt chokladen och nougaten i mindre bitar.
    2. Ge grädden ett lätt uppkok och ta bort från värmen. Tillsätt choklad- och nougatbitarna och rör om tills alltsammans smält till en slät konsistens. Vänd ner de malda valnötkärnorna.
    3. Ställt kallt att stelna.
    4. Rulla därefter den kalla tryffeln till kulor. Rulla sedan kulorna i de hackade valnötterna.

    Hälsningar Pia
    bakformen@gmail.com

    SvaraRadera
  16. Jag är gärna med och tävlar och har anmält mig till deras nyhetsbrev med mailadressen (mammasvardag@hotmail.com).

    Länkat: http://mammasvardag.blogg.se/tavlingar/2010/december/tavlar-om-priser-fran-dan-sukker.html#comment

    Jag gillar Bagerskan på facebook (Sanna Kaakinen).


    Mitt favorit recept är morfars chokladkola.

    3 dl vispgrädde
    5 dl strösocker
    1 dl farinsocker
    1 dl ljus sirap
    1 dl kakao
    1 msk smör

    Tillagning
    1. Blanda grädde, socker, farin, sirap och kakao i en tjockbottnad gryta. Rör om väl med en träsked och låt massan koka sakta i ung. 20 min. Se upp så att massan inte bränner fast vid kanterna. Om termometer används, är massan färdig när temperaturen är 120 grader. Gör annars kulprov:

    2. Ta en tesked av massan, lägg den i kallt vatten och rulla den till en kula. Känns den seg och elastisk är kolamassan färdig. Blanda i smöret så snart kolan är färdigkokt, och häll upp den i en väloljad form. Låt svalna.

    3. När kolan stelnat, skär upp den i fyrkanter med en vass kniv. Svep sedan in kolorna i cellofan- eller smörpapper.

    Kram Sanna
    mammasvardag@hotmail.com

    SvaraRadera