I fredags gjorde vi dessa ljuvliga mazarinerna, riktigt goda!!
Ca 10 stycken ljuvliga mazariner!
Mördeg
100 g rumsvarmt smör
50 g florsocker
1 stor äggula
125 g vetemjöl
Rör smör och socker några minuter tills sockerkristallerna löst sig, tillsätt äggulan och arbeta hastigt in mjölet. Låt kallna i kylen eller frysen så blir den lättare att forma.
Ställ ut formarna lite småglest. Kavla sen ut den kylda degen ut till den ca 3 mm tjock “matta” och lägg den över formarna, för ihop formarna så att degen sjunker ner i dom. Platta till formarna med hjälp av en bit deg.
Mazarinfyllning
250 g Mandelmassa
125 g Smör
2 dl Ägg
Blanda ihop allt till en jämn smet och fyll formarna till 3/4, tryck ner en dumle i varje mazarin och baka av i ca 15 minuter på 200 grader.
När mazarinerna är bakade lägg på ett bakplåtspapper och sen en plåt och tryck till, då blir alla platta och fina.
När mazarinerna är svala så smälter man lite nougat och brer på kakan, ringla sen lite choklad över det hela. Voila – kakan är klar!
Mumsigt gott!
Kram Karin
oooooooooooo massor av kalorier!!! ge mig!
SvaraRaderaM @ Lit de Parade
ohhhh ser galet gott ut.. måste jag helt klart testa.. jammi nu blev jag grytm sugen påd om
SvaraRaderadock har jag ingen våg hemma men hoppas jag löser det ändå
Øjjj De ser gode ud !!!
SvaraRaderaHyggehygge
Marianne
Puh vad jag blev sugen....
SvaraRaderaSer tokgott ut
SvaraRaderaBlääääääää!
SvaraRaderaSer super gott ut!
SvaraRaderaSka testa och göra dom här under veckan o bjuda på jobbet...
Har en liten fundering... Hur många blir det på en sats?
Vänliga hälsningar Ann
PS. Dina bakverk blir så fantastiskt goda, har provat några stycken DS.
Hej Ann!
SvaraRaderaHärligt! En sats blir ca 10 stycken mazariner, ska skriva till det!
Kram Karin