sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 4 januari 2011

Chocolate chip cookies

Jag har fått ett minst sagt generöst paket från Grays med bland annat chocolate chips, marshmallows fluff och marshmallows. Chocolate chipsen kom till perfekt användning när suget på amerikanska Chocolate chip cookies blev för stort här hemma. Detta receptet ger jättegoda kakor dock ska man inte ha mer mjöl än vad som står, då blir dom torra, tjocka och tråkiga!

Baka och njut!

Kram Karin

DSC05350 DSC05354

300 g smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brun farin
2 ägg 
3 tsk vanillinsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao – valfritt!
200 g choklad (grovhackad, vit eller mörk)
100 g hackade nötter

Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills allt är blandat, smeten/degen kommer vara ganska kletig, ha inte i mer mjöl än som står i receptet. Till sist blandar du i den grovhackade chokladen och de hackade nötterna. Dela upp smeten i mindre bollar med hjälp av två skedar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 10 minuter.
Kakorna ska ha flutit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna dock svalna lite på plåten innan du flyttar dom till ett galler, för precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka och kan således gå sönder om du börjar flytta dom på en gång.  Låt dom svalna och sen kan de ev. förflyttas till kylen i en påse eller med plastfolie över. Ju längre du låter dom bli kalla desto krispigare och sega blir dom.

2 kommentarer:

  1. Chocolate chip cookies är himla gott det

    SvaraRadera
  2. mmm vad gott det låter, ska nog baka det idag. men jag funderar på om man kan byta ut farinsocker till råsocker istället?

    SvaraRadera