Idag bakade jag och Sun bland annat nötskorpor, dock blev dom inte färdiga idag då dom ska “vila” tills på onsdag. Så här kommer del ett av receptet.
Fina nötskorpor ca 40 st
4 ägg
3 dl strösocker
1/4 dl smält eller flytande smör
200 g hela hasselnötter
5 dl vetemjöl
Dag 1 Sätt på ugnen på 200 grader. Rör ihop ägg och socker. Blanda i övriga ingredienser.
Häll smeten i en avlång brödform, smord o bröad, fyll till 3/4 delar och grädda den i 60 minuter på nedersta delen av ugnen.
Låt kakan kallna och stjälp upp den. Svep in den i en våt, urvriden kökshandduk.
Lägg byltet i en plastpåse, förslut och låt vila i rumstemperatur i 12 – 18 timmar.
Fina nötskorpor ca 40 st
4 ägg
3 dl strösocker
1/4 dl smält eller flytande smör
200 g hela hasselnötter
5 dl vetemjöl
Dag 1 Sätt på ugnen på 200 grader. Rör ihop ägg och socker. Blanda i övriga ingredienser.
Häll smeten i en avlång brödform, smord o bröad, fyll till 3/4 delar och grädda den i 60 minuter på nedersta delen av ugnen.
Låt kakan kallna och stjälp upp den. Svep in den i en våt, urvriden kökshandduk.
Lägg byltet i en plastpåse, förslut och låt vila i rumstemperatur i 12 – 18 timmar.
Här är fortsättningen:
Ljuvliga nötskorpor – del 2
Kram Karin
Mmmm
SvaraRaderaså gott :-)
SvaraRaderaJa, ser fram emot fortsättningen imorgon!
SvaraRaderaKram Karin
Hej! Ska det verkligen vara 60 minuter? Min började bli bränd efter 30 min :( och när det var 15 min kvar la jag över en folie för det såg alldeles för svart ut :/ resultatet vet jag inte än då de fortfarande är i ugnen ;)
SvaraRadera