måndag 31 januari 2011

Ljuvliga nötskorpor – del 1

Idag bakade jag och Sun bland annat nötskorpor, dock blev dom inte färdiga idag då dom ska “vila” tills på onsdag. Så här kommer del ett av receptet.

Fina nötskorpor ca 40 st
4 ägg
3 dl strösocker
1/4 dl smält eller flytande smör
200 g hela hasselnötter
5 dl vetemjöl

Dag 1 Sätt på ugnen på 200 grader. Rör ihop ägg och socker. Blanda i övriga ingredienser.
Häll smeten i en avlång brödform, smord o bröad, fyll till 3/4 delar och grädda den i 60 minuter på nedersta delen av ugnen.
Låt kakan kallna och stjälp upp den. Svep in den i en våt, urvriden kökshandduk.
Lägg byltet i en plastpåse, förslut och låt vila i rumstemperatur i 12 – 18 timmar.

DSC05942 DSC05943 DSC05944 DSC05945 DSC05946 DSC05950DSC05951 DSC05952DSC05953 DSC05954

Här är fortsättningen:

Ljuvliga nötskorpor – del 2


Kram Karin

4 kommentarer:

  1. Ja, ser fram emot fortsättningen imorgon!
    Kram Karin

    SvaraRadera
  2. Hej! Ska det verkligen vara 60 minuter? Min började bli bränd efter 30 min :( och när det var 15 min kvar la jag över en folie för det såg alldeles för svart ut :/ resultatet vet jag inte än då de fortfarande är i ugnen ;)

    SvaraRadera