Jag började med denna godsak i fredags men blev aldrig klar med den helt innan vi skulle gå hem, ganachen ville inte stela tillräckligt fort trots en bra stund i frysen. Men idag var den äntligen stel och fin, redo att skäras i bitar och
Här är receptet så ni kan smaka själva!
Lyxiga nötchokladbitar
ca 30 st
150 g mörk choklad
175 g mjukt smör
4 ½ dl socker
4 ägg
2 ½ vetemjöl
3/4 dl kakao
½ msk vaniljsocker
1 krm salt
2 grovhackade hasselnötter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175
- Smält chokladen. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Blanda sen i chokladen.
- Blanda mjöl, kakao, vanilj och salt. Sikta ner det i smeten. Rör ihop till en jämn smet.
- Smöra och/eller lägg bakplåtspapper i en 22 * 30 cm stor långpanna och bre ut smeten. Strö över de hackade nötterna.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter, låt svalna.
Chokladganache
200g mörk choklad
1 ½ dl grädde
Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden och ta av från värmen. Tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning. Ställ den att svalna och tjockna något (sätt den gärna i kylen men inte för länge så den blir för hård) Bred den på kakan, låt stelna i kylen och skär i bitar. Njut!
Ajabaja!
Kram Karin
Kram Karin
Åh, de ser underbart goda ut!
SvaraRaderaEller förresten, de ser jätteäckliga ut ju.. ;)
de, ser ju hemska ut, jag förstår inte ens hur nån kan vilja smaka ;)
SvaraRaderaKämpa på - du är grym om du klarar alla frestelser ! kram
Heja heja!
SvaraRaderaDet klarar du!
Vilken utmaning! Men det fixar du nog! Jag tog också tag i det i höstas, men började på vv istället så jag både fick äta kakor och gå ner 17 kilo :-) Lycka till!
SvaraRaderaSå mumsigt, ja vilken utmaning att baka så mycket gott och inte få äta det, men det kommer du klara galant
SvaraRaderaDet finns godsaker för LCHFare också! Chokladmousse och pannacotta t.ex. :) Och sen får väl du som bagerska komma på nya godsaker och tipsa andra LCHFare om! :)
SvaraRaderaMumsiga var dom! Bakade dessa idag o ska ta med till jobbet att bjuda på :) Men hur mycket kakao ska de vara i? Står ingen mängd men står att de ska va kakao i. Jag hade i 2 msk o de blev bra iaf :)
SvaraRaderaDe där såg ju oemotståndligt goda ut! Heja du som kan hålla dig!
SvaraRaderaser underbart gott ut! Speciellt smeten i skålarna...Duktigt av dig att inte provsmaka!!! Jag äter enligt GI, så inget mjöl och socker här inte. Brukar dock göra eget godis ibland på cashemnötter, jordnötter och smält 70% choklad.
SvaraRaderaLycka till med din rivstart!
Stort tack för alla era härliga och uppmuntrande kommentarer, det värmer gott!!
SvaraRaderaNu har jag även uppdaterat receptet så att kakao står med, vilken slarver jag är... *ler*
Kram till er alla, Karin
Jag äter själv LCHF sedan feb -08. :) Men jag smakar fortfarande allting jag bakar, annars hade det varit svårt att fortsätta med bakningen. ;) Skillnaden är jag pressar inte i mig en hel tårtbit utan jag smakar en halv tesked istället. Började dock slarva med ben&jerrys i somras, men det är ett kapitel som jag lagt bakom mig och inte kommer göra igen. Man lär sig av sina misstag. :) Å tack vare att jag hittade en larv på nyårsafton i chokladen vi fått från lagerhaus i julklapp har jag även slutat äta choklad. Känns otroligt skönt att inte vara beroende längre. :)
SvaraRaderajag bara undrar vart du pluggar o vad du pluggar...?? älskar att baka jag också... =) fast det är klart... du kanske kan dela med dej så pass mycket av tips o recept att man kan bli amatör hemma istället för att utbilda sig...?? ;-)
SvaraRaderaLycka till med LCHF - provade för ett knappt år sedan. Maten funkade utmärkt, välmåendet var på topp samt även humöret MEN vågen rasade 4 kg och stod sedan STENSTILLA i 5-6 veckor hur duktigt jag än kämpade på. Så tyvärr var det inget för min ämnesomsättning.
SvaraRaderaKör nu gammalt beprövat kort Viktväktarna och har rasat 11 kg på 10 veckor :) fördelen med VV är ju att man kan unna sig allt möjligt sött o gott bra det får plats i veckoplanen...
Men tycker LCHF var tilltalande och lätt att hålla sig till så hade varit nöjd om det hade fungerat