I fredags gjorde min klasskamrat Annelie Vanilj- och hallonwoopies och jag gjorde Mint- och chokladwoopies. Superenkla och goda! (Enligt mina klasskamrater, jag har ännu inte smakat på något sött, jag kämpar på!) Dessvärre så var jag tvungen att stanna kvar längre då jag inte hunnit klart med mina Whoopies pga. en liten miss i receptet. (Övriga i klassen lyckades bli klara tidigare än beräknat, dom städade o röjde när jag höll på att baka) Fyllningen krävde en stund i kylen vilket jag missade men jag fick en trevlig pratstund med vår lärare istället som var snäll och hjälpte mig att fylla Woopisarna. Ett underbart härligt och knasigt namn på en kaka, man blir glad av att bara säga det!
Mint- och chokladwoopies
ca 15 st
100 g smör
1 1/4 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
½ dl kakao
½ dl mjölk
Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägget.
Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och kakao och sen ner i smeten, tillsätt sedan mjölken.
Fyll en sprits med en rund tyll och spritsa ut 5 kr-stora små pluttar med jämna mellanrum på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 10 minuter och låt dom sen svalna medan du gör fyllningen.
Fyllning
200 g mörk choklad
1 dl grädde
50 g smör
1½ tsk mynta eller mint-essens
Smält chokladen i ett vattenbad tillsammans med grädde, smör och mynta/mint-essens. Låt chokladen svalna och stela något innan du brer på det på kakorna. Dekorera med smält choklad i en liten sprits.
Dom är väldigt fina, kan bara föreställa mig hur goda de är!
SvaraRaderaDe vart jätte fina =D
SvaraRaderaDe blev ju jätte fina! =D
SvaraRaderaKram
Oj oj oj! Vilka tjusiga whoopies! Dessa MÅSTE bara bakas här hemma! :)
SvaraRaderaRekommenderar er att prova dessa härliga whoopisar, superenkla att baka!
SvaraRaderaKram Karin
Hvor ser de lækre ud! Jeg er helt pjattet med whoopies - alene navnet gør meget :-)
SvaraRaderaMange hilsner
Birthe
Sååååå fina :D
SvaraRaderaHej! Jag ska bort på middag imorgon och jag tänkte baka fina muffins som en liten present + ge några fina formar. Hittade ett bra recept på mintchokladmuffins och i smeten ska man ha mintessens. Hittar det inte i affären, bara pepparmint. Går det bra eller blir det helt fel? :) Och går det inte: vad ska jag göra då? Mynta går lika bra eller?
SvaraRaderaHejsan!
SvaraRaderaJag bara ÄLSKAR din blogg!
Den är min bibel :D
Däremot hade jag lite problem med dessa, smeten blev väldigt tjock...
Vad tror du det kan bero på?
Sen undrar jag vilken mjölk du brukar använda?
Vi har oftast lättmjölk hemma, men det kanske är bättre med standardmjölk?
Många kramar Sara