.
lördag 22 januari 2011
Raspberry cupcakes - recept
Raspberry cupcakes
12 stora cupcakes
3 ekologiska ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
100 g smör
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal o saft av 1 citron
3 dl färska/frysta hallon
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i rivet skal och saft av citronen. Vänd till slut försiktigt ner hallonen i smeten.
Placera ut valfria pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter, låt svalna.
Raspberry frosting
4,5 dl florsocker
225 g Philadelphiaost
2 dl färska hallon alt. saften från hallonen
Rör eller vispa florsocker och Philadephiaost krämig, vänd försiktigt ner hallonen alternativ rör in saften från mosade och silade hallon. För bättre färg så kan man blanda i lite färg. Bred eller spritsa frostingen på cupcaksen. Jag har använt en stjärntyll och börjat i mitten och sen snurrat mig utåt till kanten, då blir det en ros-liknande effekt. Snyggt!
Kram Karin
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Så fina de blev, riktigt snyggt spritsade
SvaraRaderaLjuvligt vackra är dom och jag är helt övertygad om att de smakar jätte gott också.
SvaraRaderaMen så snyggt!
SvaraRaderaFörutom det så låter de himla goda också!
Mmm ser gott ut!! Fint spritsat med såklart ;-)
SvaraRaderaLinda
Stort tack för alla härligt fina kommentarer!
SvaraRaderakram Karin
Tack snälla för att jag fick receptet på fyllningen till den super läckra Kungliga Kronan.
SvaraRaderaKram
Vad gott det ser ut. Frostingen måste jag prova. Vad fin den blev, ska testa att spritsa som en ros någon gång.
SvaraRaderaVanilla - så lite så!
SvaraRaderaErika - ja, det är lite klurigt men ack så fint det blir!
Kram Karin
Hur mycket mjölk är det i receptet? :)
SvaraRadera*suck* Så trött man blir på sig själv ibland... Men nu är receptet uppdaterat, igen!
SvaraRaderaKram Karin
Å, jag tycker dom här cupcaksen ser helt underbara ut och jag hade tänkt göra dom till vår sons dop och vårt bröllop den 6 augusti.
SvaraRaderaMen jag får inte till dom :-(
Jag har bakat dom vid två tillfällen och dom blir så kladdiga. Och trots 15 min i ugnen så ser dom inte klara ut.
Vad gör jag för fel?
Ska jag prova ha dom inne längre kanske? Eller ta mindre mängd hallon?
Bakade dessa muffins idag, blev så underbart goda, inte lika fina som dina dock!
SvaraRaderaÄlskar din blogg, kikar in här när jag behöver inspiration...
Har gjort som det står ang glasyren, men den är ju så rinnig? går inte att spritsa utan att spritsningen flyter ut :( nu prövar vi att kasta in den i kylen å se om den blir tjockare så att den går att spritsa ut
SvaraRaderaFunkar det om man istället tar 200g philadelphia?
SvaraRadera