Dessa kakor har jag varit sugen länge på att baka så när vi fick möjligheten till att välja valfri småkaka tig jag chansen! Dessvärre insåg vi inte förrän det var försent att kakdegen ska vila några timmar i kylen för att stelna (den är rejält kladdig) och då vi går korta dagar på måndagar fick vi göra det bästa av situationen och försöka rulla bollar av den något kletiga degen. Därmed blev inte kakorna direkt lyckade heller, dom blev enorma!
Snökakor
ca 20 st
100 g mörk choklad
60 g smör
1½ dl farinsocker
½ tsk vaniljsocker
1 ägg
½ tsk mald kardemumma
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1/4 dl mjölk
Gör så här
Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad. Låt den svalna något.
Vispa smör och farinsocker, vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.
Rör ihop vetemjöl, kaka, bakpulver och salt i en skål. Rör ner mjölet och mjölken, degen ska vara lätt kladdig.
Forma degen till en rulle, plasta in den och låt den vila några timmar i kylen.
Sätt ugnen på 175 grader. Fyll två fat med strösocker respektive florsocker. Forma bollar av degen, platta till dom lätt. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker.
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter tills ytan krackelerar.
Kram Karin
Vart de goda?
SvaraRaderaJag vart sugen att testa när sonen fyller 1 =)
Åhh såna gör jag varje jul :) Oftast i julklapp till någon, mycket uppskattat :)
SvaraRaderaCheewy Chocolate Gingerbread Cookies är oxå mycket goda, samma typ av utförande och lite andra ingredienser och dom rullas i råsocker :)
Jag tycker de där kakorna är otroligt goda! :) Blev du nöjd över resultatet?
SvaraRaderaOj, vad fina och goda dom ser ut!!!
SvaraRaderaVar de enormt goda ocksa ;) ser riktigt goda och lackra ut.
SvaraRaderaDessa måste jag prova baka någon dag! :) Ser riktigt smarriga ut!
SvaraRadera