Små och ljuvligt söta med hackade nötter och en fyllning av chokladsmörkräm. Dessa små sötnosar påminner om biskvier men innehåller även kakao vilket biskvier inte brukar göra.
Alassio-kyssar
500 g mandelmassa
250 g florsocker
25 g kakao
10 g vaniljsocker
1,25 dl äggvita
Blanda ihop socker och mandelmassa till en jämn smet, tillsätt lite lite äggvita i taget. Kör till en slät och spritsbar massa, dock ej för lös då “kakorna” i sådana fall flyter ut. Spritsa små 5-kronors stora pluttar på en plåt med bakplåtspapper.
Baka av i ca 10 – 15 minuter i 200 grader.
Smörkräm
250 g rumstemp. smör
3 dl florsocker
smält choklad
Vispa ihop smör o florsocker till en vit o fluffig konsistens. Smält choklad och rör ner det i krämen. Spritsa eller bre på hälften av “kakorna” och sätt dit den andra halvan ovanpå.
Som grädde på moset så bjuder jag på en härlig bild på mig själv, kyssandes en Alassios-kyss. Är jag inte vacker så säg… *ler*
.
måndag 7 februari 2011
Alassio – kyssar
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
hihi, de låte verkligen ljuvliga..
SvaraRaderaDet låter gott!
SvaraRaderaDe här är en favorit på våran skola också!! :)) fy så goda dom är! :)
SvaraRaderaDom där kan jag tänka mig är helt fantastiskt goda! Måste bara testas.. :)
SvaraRadera