Igår bakade vi muffins i skolan igen, men denna gången valde vi ett mer matigare recept. Saftigt goda muffins, perfekta till den lyxiga söndagsfrukosten eller matsäcken i pulkabacken. Fullproppade med fetaost, soltorkade tomater, strimlad rödlök, svarta oliver och basilika… Mums!
Grekiska matmuffins
12 stycken
75 g smält smör
2 ägg
3 dl filmjölk
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
½ tsk salt
300 g tärnad fetaost
4 msk strimlad soltorkad tomat
1 liten rödlök i tunna klyftor
2 dl svarta oliver
1 dl finhackad färsk basilika
Sätt på ugnen på 200 grader. Skär och hacka fyllningen, lägg undan lite till topping. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa samman ägg, filmjölk och det avsvalnade smöret. Blanda i mjölblandningen i äggsmeten till en jämn smet.
Vänd ner för hand eller med en slev fyllningen så att det blir jämt fördelat. Sleva upp smeten med sked i muffinsformar, toppa med den undanlagda fyllningen. Baka av i ca 20 minuter till muffisen fått fin färg. Njut!
Kram Karin
Ååååå nu blev jag super sugen =) Blir att åka och köpa ingredienser imorrn och pröva.
SvaraRaderaJag har gjort dem redan, de blev kanon goda till min tomatsoppa, jag har lagt ut receptet på min blogg och skrivit att jag tagit det ifrån din, jag hoppa över oliverna bara.
SvaraRaderaKram Gunilla
Dessa såg ju riktigt goda ut! :)
SvaraRaderaHej. Dessa ska jag testa att göra nu :) Tack för en fin sida med bra recept :)
SvaraRaderaMvh Ann Sofie
Underbart! Kommer att bjuda på de där små godbitarna redan idag. Tack!
SvaraRaderaGjorde dessa i morse och goda blev de =)
SvaraRaderaLetade länge på nätet för att hitta enkla matmuffins med feta. Hamnade på dina sidor och ska testa grekiska muffins- Låter jättegott och ser goda ut på bild också.
SvaraRaderaFunderar om man kan byta ut vetemjöl mot polenta?
SvaraRaderaTack för det goda receptet.alla tycker om grekiska matmuffins
SvaraRaderaHejhej, hur mycket salt i detta recept? Förstår inte riktigt vad strecket innan "tsk salt" betyder :) /s
SvaraRadera