lördag 19 februari 2011

Grekiska matmuffins

Igår bakade vi muffins i skolan igen, men denna gången valde vi ett mer matigare recept. Saftigt goda muffins, perfekta till den lyxiga söndagsfrukosten eller matsäcken i pulkabacken. Fullproppade med fetaost, soltorkade tomater, strimlad rödlök, svarta oliver och basilika… Mums!

Grekiska matmuffins
12 stycken

75 g smält smör
2 ägg
3 dl filmjölk
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
½ tsk salt

300 g tärnad fetaost
4 msk strimlad soltorkad tomat
1 liten rödlök i tunna klyftor
2 dl svarta oliver
1 dl finhackad färsk basilika

Sätt på ugnen på 200 grader. Skär och hacka fyllningen, lägg undan lite till topping. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa samman ägg, filmjölk och det avsvalnade smöret. Blanda i mjölblandningen i äggsmeten till en jämn smet.
Vänd ner för hand eller med en slev fyllningen så att det blir jämt fördelat. Sleva upp smeten med sked i muffinsformar, toppa med den undanlagda fyllningen. Baka av i ca 20 minuter till muffisen fått fin färg. Njut!

Kram Karin

DSC06329 DSC06330 DSC06333 DSC06334 DSC06335 DSC06336 DSC06350 DSC06349

 DSC06347

10 kommentarer:

  1. Ååååå nu blev jag super sugen =) Blir att åka och köpa ingredienser imorrn och pröva.

    SvaraRadera
  2. Jag har gjort dem redan, de blev kanon goda till min tomatsoppa, jag har lagt ut receptet på min blogg och skrivit att jag tagit det ifrån din, jag hoppa över oliverna bara.

    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  3. Hej. Dessa ska jag testa att göra nu :) Tack för en fin sida med bra recept :)
    Mvh Ann Sofie

    SvaraRadera
  4. Underbart! Kommer att bjuda på de där små godbitarna redan idag. Tack!

    SvaraRadera
  5. Gjorde dessa i morse och goda blev de =)

    SvaraRadera
  6. Letade länge på nätet för att hitta enkla matmuffins med feta. Hamnade på dina sidor och ska testa grekiska muffins- Låter jättegott och ser goda ut på bild också.

    SvaraRadera
  7. Funderar om man kan byta ut vetemjöl mot polenta?

    SvaraRadera
  8. Tack för det goda receptet.alla tycker om grekiska matmuffins

    SvaraRadera
  9. Hejhej, hur mycket salt i detta recept? Förstår inte riktigt vad strecket innan "tsk salt" betyder :) /s

    SvaraRadera