Då vår skol-butik där alla kan handla av någon konstig anledning är stängd på måndagar bakade vi Alla hjärtan dags-bakelser i fredags istället, och dom gick tydligen åt som smör i solsken. Kul!
Superenkla att göra och fina blir dom! Tryck ut rondlar ca 5 – 6 cm stora ur tårtbotten och dela på mitten. Spritsa en ring av vaniljkräm och en klutt sylt i mitten, på med locket. Kalva ut marsipan eller sugarpaste och skär till lagom långa längder och sätt runt bakelsen, klistra med lite vatten i ena änden så fäster den bättre.
Spritsa på ordentligt med grädde och dekorera med tex. ett hjärta i marsipan eller strössel. Voila, din bakelse är klar för att ätas!
Under fredagens bakning fick vi besök från en av gymnasie-eleverna som visade sig vara en riktig smitare. Han var inte blyg utan stod stolt för sin lathet och gjorde allt för att komma undan när det var dags för städning… Tyvärr har jag glömt bort hans namn men vi kallar honom för snorungen…!
Här nedan ser ni en av mina personliga provsmakare som verkligen njuter av sin bakelse, kan säga att hon åt den med stor inlevelse och njutning. Efteråt tackade hon för den godaste lunchen på länge!
Kram Karin
Jätte fina!
SvaraRaderaJag har tänkt att göra liknande men med rulltårta =)
Snorungen heter Petrus och gick ut norretullskolan när jag började i sjuan :)
SvaraRadera