När det värsta illamåendet tynat bort och suget på chokladbollar tagit över kunde jag inte låta bli att leka med min nya leksak. Chokladbollar som är så enkelt borde väl denna maskin fixa utan större problem, eller?
Chokladbollar
100 g smör
1 dl socker
3 msk kakao
3 msk kaffe
1 tsk vaniljsocker
3 dl havregryn
Häll ner allt i den inre behållare eller hinken som den ser ut lite som. Jag använda mig av program 9 – Deg, det närmsta jag kunde tänka mig chokladbollssmet. Jag stängde locket och tryckte på Play. Jag trodde först att jag gjort något fel men insåg efter nån sekund att maskinen börjar med pulsstötar med den lilla vingen som ni ser nere till höger, och övergår sen till en jämnare blandning.
Tidsinställningen för program 9 är 1½ timme vilken kändes lite väl överdrivet till chokladbollar så jag avbröt maskinen med jämna mellanrum för att kolla smeten. Jag förstår först nu att man kunde ställa in tiden innan man satte igång, men man lär sig allt efter som. Efter några minuters “knådande” ansåg jag smeten vara klar och geggade ihop det sista med händerna. Sen var det att precis som vanligt rulla små bollar och rulla dom i pärlsocker eller strössel, jag använde strösocker o strössel då tydligen pärlsockret var slut.
Nu är jag en erfarenhet rikare och vet på ett ungefär hur maskinen funkar nästa gång jag ska leka med den. En vacker dag kommer vi bli riktigt bra vänner tror jag!
Kram Karin
.
fredag 11 mars 2011
Mjukstart
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh, hederliga chokladbollar var det längesen jag åt. Det måste jag absolut ändra på :)
SvaraRaderaVad skönt att illamåendet har avtagit, hoppas att det så förblir.
Sonen och jag bakade nyligen chokladbollar och det var precis lika gott som jag mindes från min barndom!:)
SvaraRaderaChokladbollar är aldrig fel.
SvaraRaderaOm man doppar dem i choklad innan man doppar dem i socker så blir de inte bara godare utan håller i ca två veckor i kylen.
Eftersom ingredisenserna kapslas in.