måndag 11 april 2011

En snabbis!

DSC06810 DSC06811

Första veckan gick fort och det är redan måndag i vecka 2 av 6. Här ovan ser ni lite av vad jag fått göra, mjöla brödkorgar (många är dom!) och passerat klumpig polenta till förra Veckans bröd – Majs bröd. Kladdigt och geggigt!

Imorgon skulle egentligen mina två lärare komma på besök men då Bröd & Sovel ska få besök av Kobia som ska ge tips och idéer kl 03:00 i natt så fick vi snällt boka om det till en annan dag istället.

Nej, detta får bli en snabbis! Dags att lägga både barnen och mig själv i sängs, vi ska alla upp tidigt imorgon!

Kram kram Karin

6 kommentarer:

  1. Hej!
    En fråga, eller skulle vilja ha lite tips!
    Jag ska göra en Hello Kitty tårta hade jag tänkt, en ganska stor, till min kusins födelsedagskalas på lördag.
    Min tanke var i liknande stil: http://cakesandsweets.blogg.se/2009/february/hello-kitty-tarta.html

    Tänkte använda mig av två styckna långpannebottnar, en form som är ungefär 30 x25, inte den större utan lite mindre.
    Vilken fyllning passar bäst till barnkalas?
    Jag har gjort sugarpaste en gång förut, hade den då i kylen och det tog tid att knåda den mjuk igen, kan man ta fram den en dag tidigare eller?
    Blir inte tårtan tunn att dela i tre när man gör i långpanna?
    Bör jag frysa den ett dygn för att lättare skära i den?

    Hoppas på svar!
    Du har en underbar blogg!
    Kram Anna!

    SvaraRadera
  2. hej.
    Hitta din sida genom att jag googlade på kladdkakor. Jätte fin och massor med tips.

    SvaraRadera
  3. hej.
    Jag gjorde din tigerkladdkaka, ska den bara vara inne i 15 minuter, jag hade den inne i nästan 25 men den var fruktansvärt kladdig ändå. God men kladdig. Nästan så den gled isär och nästan var som smet i mitten. Annars gjorde jag som det stod. 175 grader mitt i ugnen.

    Glad för tips, för den var ju underbart god.
    akleja_trend@hotmail.com

    SvaraRadera
  4. Hoppas det går bra för dig på praktiken! :)

    SvaraRadera
  5. Linda - hur länge man ska baka tigerkladdkakan är upp till var o en, några vill ha jättekladdigt andra mer torra så baka tills du är nöjd med konsistensen.
    Kram Karin

    SvaraRadera