sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

torsdag 2 juni 2011

Pretty romantic!

Jag fick i tisdags en förfrågan om jag kunde göra en romantisk tårta till en tjej som heter Stefanie, hon ville överraska sin kära pojkvän med en kärleksfull tårta på hans födelsedag. Och trots kort varsel tackade jag med glädje ja!

Önskemålet var ett vitt hjärta med röda o rosa rosor, sen fick jag fria händer. Det blev ljusa bottnar fylld med mosade hallon och vit chokladmousse, en grymt god kombination!, Tårtan täcktes med marsipan.

DSC07280 DSC07281

För att få fram den gammeldags romantiska känslan valde jag att ha en brodyr-liknande dekorkant runtom tårtan. Detta verktyg kan ni köpa hos Kakburken.se
Jag och utstickaren är inte bästisar men med lite övning så blir det riktigt snygga kanter, jag är inte riktigt där än, men snart så…

Skär till en lagom tunn remsa i SP/marsipan/MMF, ca 2 – 3 mm tjock och pudra med potatismjöl på både remsan och utstickaren för att undvika att de fastnar i varandra.
Tryck först med mönster-biten längs med en rak kant med ett fast och hårt tryck, utan att pressa igenom remsan. Ta sedan själva utskäraren, passa in i det mönster du precis tryckt och trycke ut mönstret ur remsan. Välj att antingen göra en lång remsa med mönster eller många kort som du sedan sätter ihop på tårtan. Mönster-remsan fästes enkelt på tårtan med lite vatten som klister.

DSC07282 DSC07283DSC07284 DSC07285DSC07286 DSC07287DSC07288 DSC07289

På tårtan skulle det stå “Jag älskar dig Henrik”, riktigt gulligt. Och jag kan bara gissa hur glad Henrik blir över denna tårta, vilket kärlekstecken!

DSC07292 DSC07294

Igår kväll satt jag och gjorde rosor för glatta livet i alla möjliga röda o rosa kulörer, allt från små rosenknoppar till stora rosor. Pilligt men klart värt det!
För att få fram det riktigt romantiska i tårtan dekorerade jag även med massor av rosa och vita pärlor.

Mycket mer romantiskt kan det inte bli, eller vad säger ni?

Kram Karin

DSC07293 DSC07295DSC07297 DSC07299DSC07300 DSC07298DSC07301DSC07304 DSC07305DSC07306

17 kommentarer:

  1. Oj, den blev riktigt fin och romantisk!

    SvaraRadera
  2. Vilken fin tårta! Önska jag med kunde göra sånt.
    Ha de gott / Catarina

    SvaraRadera
  3. ph vilken söt tårta! Jättefint med rosor i olika färger :)

    SvaraRadera
  4. Smälte locket? Den ser svettig ut och både den rosa kanten och rosorna ser ut att ha börjat smälta?

    SvaraRadera
  5. Oj vad fin Karin!!
    Du är verkligen DUKTIG!!

    Kram på dig

    SvaraRadera
  6. Roligt att du ville kolla i min blogg. Ja, jag gör ju en annan sorts bakverk. Virkverk =)

    Hälsningar Catarina

    SvaraRadera
  7. Jättefin och så romantisk!! Tips (som jag snott från Bengtssons Baksida) är att lägga plastfolie mellan sugarpasten och utstickaren! Då slipper man att det fastnar i utstickaren och det blir runda fina kanter. Nu tipsade hon även om att låta det torka lite innan hon tog bort plasten, då höll de ihop ännu bättre. Så testa det!!

    SvaraRadera
  8. Hej Karin!
    Tack så hemskt mycket för tårtan. Den var såååå fin och otroligt god. Alla gäster älskade den. Och Henrik blev jätteglad. Lite rörd :)
    Alla blev helt tagna av hur fin tårtan var...
    TACK!
    Kram från Stephanie

    SvaraRadera
  9. Den ble supersøt. Rosene er helt fantastiske! Heldige Henrik!

    SvaraRadera
  10. Wow, verkligen jättefin! Har precis upptäckt din blogg och ska genast titta på fler bilder:)

    SvaraRadera
  11. WOW vilken fantastisk tårta!! Den är väldigt romantisk!
    Tänk om man kunde få en sådan tårta bakad till sig :) Bra jobbat!

    SvaraRadera
  12. Hvor er den kage bare smuk og romantisk! Jeg er sikker på at hendes kæreste blev rigtig glad :)

    Kh Anne
    Anneshyggested.blogspot.com

    SvaraRadera
  13. En jättefin tårta...MEN,tycker att du pajjar den med sättet att "skriva" på tårtan...utöver det...superfin....wish I was så duktigt som du :).

    SvaraRadera