Jag fick i tisdags en förfrågan om jag kunde göra en romantisk tårta till en tjej som heter Stefanie, hon ville överraska sin kära pojkvän med en kärleksfull tårta på hans födelsedag. Och trots kort varsel tackade jag med glädje ja!
Önskemålet var ett vitt hjärta med röda o rosa rosor, sen fick jag fria händer. Det blev ljusa bottnar fylld med mosade hallon och vit chokladmousse, en grymt god kombination!, Tårtan täcktes med marsipan.
För att få fram den gammeldags romantiska känslan valde jag att ha en brodyr-liknande dekorkant runtom tårtan. Detta verktyg kan ni köpa hos Kakburken.se
Jag och utstickaren är inte bästisar men med lite övning så blir det riktigt snygga kanter, jag är inte riktigt där än, men snart så…
Skär till en lagom tunn remsa i SP/marsipan/MMF, ca 2 – 3 mm tjock och pudra med potatismjöl på både remsan och utstickaren för att undvika att de fastnar i varandra.
Tryck först med mönster-biten längs med en rak kant med ett fast och hårt tryck, utan att pressa igenom remsan. Ta sedan själva utskäraren, passa in i det mönster du precis tryckt och trycke ut mönstret ur remsan. Välj att antingen göra en lång remsa med mönster eller många kort som du sedan sätter ihop på tårtan. Mönster-remsan fästes enkelt på tårtan med lite vatten som klister.
På tårtan skulle det stå “Jag älskar dig Henrik”, riktigt gulligt. Och jag kan bara gissa hur glad Henrik blir över denna tårta, vilket kärlekstecken!
Igår kväll satt jag och gjorde rosor för glatta livet i alla möjliga röda o rosa kulörer, allt från små rosenknoppar till stora rosor. Pilligt men klart värt det!
För att få fram det riktigt romantiska i tårtan dekorerade jag även med massor av rosa och vita pärlor.
Mycket mer romantiskt kan det inte bli, eller vad säger ni?
Kram Karin
Underbart romantisk tårta!
SvaraRaderaOj, den blev riktigt fin och romantisk!
SvaraRaderaVilken fin tårta! Önska jag med kunde göra sånt.
SvaraRaderaHa de gott / Catarina
mycket snyggt!
SvaraRaderaph vilken söt tårta! Jättefint med rosor i olika färger :)
SvaraRaderaVilken fin tårta
SvaraRaderaSmälte locket? Den ser svettig ut och både den rosa kanten och rosorna ser ut att ha börjat smälta?
SvaraRaderaOj vad fin Karin!!
SvaraRaderaDu är verkligen DUKTIG!!
Kram på dig
Roligt att du ville kolla i min blogg. Ja, jag gör ju en annan sorts bakverk. Virkverk =)
SvaraRaderaHälsningar Catarina
Jättefin och så romantisk!! Tips (som jag snott från Bengtssons Baksida) är att lägga plastfolie mellan sugarpasten och utstickaren! Då slipper man att det fastnar i utstickaren och det blir runda fina kanter. Nu tipsade hon även om att låta det torka lite innan hon tog bort plasten, då höll de ihop ännu bättre. Så testa det!!
SvaraRaderaHej Karin!
SvaraRaderaTack så hemskt mycket för tårtan. Den var såååå fin och otroligt god. Alla gäster älskade den. Och Henrik blev jätteglad. Lite rörd :)
Alla blev helt tagna av hur fin tårtan var...
TACK!
Kram från Stephanie
Den ble supersøt. Rosene er helt fantastiske! Heldige Henrik!
SvaraRaderaWow, verkligen jättefin! Har precis upptäckt din blogg och ska genast titta på fler bilder:)
SvaraRaderaWOW vilken fantastisk tårta!! Den är väldigt romantisk!
SvaraRaderaTänk om man kunde få en sådan tårta bakad till sig :) Bra jobbat!
Hvor er den kage bare smuk og romantisk! Jeg er sikker på at hendes kæreste blev rigtig glad :)
SvaraRaderaKh Anne
Anneshyggested.blogspot.com
Jätte vacker!
SvaraRaderaEn jättefin tårta...MEN,tycker att du pajjar den med sättet att "skriva" på tårtan...utöver det...superfin....wish I was så duktigt som du :).
SvaraRadera