Nationaldagen till ära var jag ju nästan att göra något gott att fira vårt härliga land!
Tur för mig så hade jag både färdiga bottnar i frysen, rabarber-pulver-mousse i skafferiet och en skvätt grädde i kylen. Perfekt för att snabbt och enkelt kunna slänga ihop några goda bakelser!
Jag tryckte med hjälp av ett vinglas ut lagom stora rundlar som jag fyllde med svart vinbärsgelé. Ovanpå spritsade jag sedan rabarber-moussen och täckte sist med en blandning av SP och marsipan.
Hos B’s skafferi kan man köpa smaksatt socker vilket idag kom till användning, gult socker smaksatt med citron och blått socker smaksatt med hallon.
Doppa en ren liten pensel i vatten och rita ditt önskade mönster på bakelsen. Då det är Sveriges Nationaldag valde jag så klart vår svenska flagga. Jag började med det gula korset… Viktigt är att resterande del av bakelsen är helt torr, skulle den vara fuktig så pudra över lite potatismjöl så fastnar inte sockret/strössel.
Ställ bakelsen på en torr o ren tallrik och strö över rikligt av det färgade sockret, pensla bort överflödet med en ren och torr borste.
Ett vackert gult kors träder fram.
Gör du flera bakelser på en gång så gör först klart alla korsen innan du fortsätter med nästa färg. En färg i taget!
Pensla med den blöta penseln de områden som ska bli blåa och gör likadan som med det gula sockret; strö över sockret och pensla bort överflödet.
Dom ser lite barnsligt gjorde ut men ändå klart nöjd med min idé. Detta tänker jag pröva att göra igen! Det blir inte alltid som man tänker sig men helt klart fint ändå! Eller vad säger ni?
Kram Karin
Tyckte de var hur söta som helst!! Och säkert jättegoda också :-)
SvaraRaderaDe ser jättesöta ut! Bra tips med det färgade sockret!
SvaraRaderaJättesöta, smakade säkert lika gott!!
SvaraRadera/Marina
Så sött och fiffigt :) Säkert jättegoda också!
SvaraRaderaGud vilka fina bakelser! :) Det hade man gärna fotograferat! :)
SvaraRadera