Jag bakar inte endast tårtor, kakor och annat smaskigt utan ibland står jag i köket och lagar mat också. Denna smaskiga paj gjorde jag till kräftskivan vi hade i lördags och den blev väldigt populär o tog slut alldeles för fort.
Kantarellpaj
Ca 6-8 personer
1 st finhackad gul lök
400 g kantareller
1 msk smör
1 dl vispgrädde
1,5 dl standardmjölk
2 st äggulor
1 st ägg
salt
peppar
1,5-2 dl riven lagrad svensk ost
Recept på superenkel pajdeg hittar ni här!
Fyllning:
Hetta upp en stekpanna med smöret och lägg i kantareller och hackad gul lök. Stek tills vätskan som kantarellerna släpper försvunnit.
Blanda grädden och mjölken och häll över svampen, låt koka upp och sjud i cirka 4 minuter.
Sila vätskan av svampen ner i en bunke, låt vätskan kallnat något och vispa därefter ner ägget och gulorna i den avsvalnade gräddmjölken. Smaka av med salt och peppar.
Fördela hälften av osten i botten på det förgräddade pajskalet. Lägg i kantarellerna och slå sedan på vätskan med ägget i så att svampen täcks. Lägg på resterande ost och baka pajen i ugn, 175 grader, cirka 30 minuter eller tills pajen har “stannat”.
åh, wow vad gott det ser ut! Vem älskar inte kantareller? Och paj är verkligen bland det bästa som finns <3
SvaraRadera