sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 16 augusti 2011

Härligt god kantarellpaj

DSC07783 DSC07784 DSC07785

Jag bakar inte endast tårtor, kakor och annat smaskigt utan ibland står jag i köket och lagar mat också. Denna smaskiga paj gjorde jag till kräftskivan vi hade i lördags och den blev väldigt populär o tog slut alldeles för fort.

Kantarellpaj
Ca 6-8 personer

1 st finhackad gul lök
400 g kantareller
1 msk smör
1 dl vispgrädde
1,5 dl standardmjölk
2 st äggulor
1 st ägg
salt
peppar
1,5-2 dl riven lagrad svensk ost

Recept på superenkel pajdeg hittar ni här!

Fyllning:
Hetta upp en stekpanna med smöret och lägg i kantareller och hackad gul lök. Stek tills vätskan som kantarellerna släpper försvunnit.
Blanda grädden och mjölken och häll över svampen, låt koka upp och sjud i cirka 4 minuter.
Sila vätskan av svampen ner i en bunke, låt vätskan kallnat något och vispa därefter ner ägget och gulorna i den avsvalnade gräddmjölken. Smaka av med salt och peppar.
Fördela hälften av osten i botten på det förgräddade pajskalet. Lägg i kantarellerna och slå sedan på vätskan med ägget i så att svampen täcks. Lägg på resterande ost och baka pajen i ugn, 175 grader, cirka 30 minuter eller tills pajen har “stannat”.

Superenkelt och jättegott!

Kram Karin

DSC07786 DSC07787 DSC07795

1 kommentar:

  1. åh, wow vad gott det ser ut! Vem älskar inte kantareller? Och paj är verkligen bland det bästa som finns <3

    SvaraRadera