sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 21 augusti 2011

Paj för skaldjursälskaren!

Gillar ni skaldjur kommer ni älska denna pajen, det gjorde iallafall jag! Tror det var favoriten av de tre pajerna jag gjorde till kräftskivan för några helger sen, mums filibabba!

Skaldjurspaj
Ca 6 – 8 personer

en burk skalade räkor
en burk kräftstjärtar
3 ägg
120 g cream cheese
120 g kesella 
1 msk hummerfond
1 dl strimlad purjolök
2 krm vitpeppar
3/4 tsk salt
lite riven ost

Recept på superenkel pajdeg hittar ni här!

Låt skaldjuren droppa av i ett durkslag. Vispa samman ägg, ost, kesella och fond. Vänd ner skaldjur och purjo. Smaka av med peppar och salt.

Häll smeten i pajskalet, cirka 24 centimeter i diameter och strö sist över lite riven ost. Grädda på nedre falsen 175 grader cirka 50 minuter.

Superenkelt och jättegott!

Kram Karin

DSC07789 DSC07790 DSC07792 DSC07793 DSC07794 DSC07801 DSC07820

4 kommentarer:

  1. Hej Karin!
    Nu har jag gjort din kantarellpaj till söndagsmiddag. Åj åj åj..det var så gott! Blev inga rester kvar inte..
    Tack för recept! Jag ska även göra din skaldjurspaj. Låter jättegott!
    kram från Fia

    SvaraRadera
  2. Ska skaldjurspajen serveras varm eller kall? Ser underbart god ut....

    SvaraRadera